Eğitim Sitesi

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri Erdoğan, TBMM'de önceki gün açıkladığı hükümet programında, eğitim sisteminin tümüyle gözden geçirileceğini belirterek, sınava hazırlık süreçlerinin azaltılacağını, şekle ve törenselliğe değil, içerik ve işlevselliğe önem verileceğini açıkladı.



Erdoğan, yeni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun başına getirmeye hazırlandığı eğitimci kökenli eski başdanışmanı Nabi Avcı'ya emanet edeceği eğitim reformunun ayrıntılarını programına şöyle yansıttı:



EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ DERİNLEŞECEK

- Toplumsal yapımıza atfettiğimiz önemin bir sonucu olarak, yeni döneme çok daha güçlü bir kurumsal yapı ile başlıyoruz. Eğitimde, fırsat eşitliğini derinleştirecek ve çocuklarımızı geleceğe çok daha donanımlı yetiştirecek bir ortam sunacağız. Sadece teknik olarak değil, hoşgörü kültürü, iletişim becerisi ve ortak iş yapma anlayışı güçlü nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.



KALİTEYİ MERKEZE ALAN BİR DÖNÜŞÜM PROGRAMI

- 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinin içinde olmak için okul öncesi eğitimden başlayarak, zenginliğimiz ve en önemli rekabet üstünlüğümüz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin uluslararası arenada söz sahibi olacak şekilde yetiştirilme zorunluluğu bulunmaktadır. Okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim basamaklarında, milli değerlerimiz ve uluslararası standartlar esas alınarak eğitim sistemimiz tamamen gözden geçirilecek ve kaliteyi merkeze alan bir dönüşüm programı uygulanacaktır.



ŞEKİL VE TÖRENSELLİK DEĞİL, İÇERİK VE İŞLEVSELLİK

- Eğitim sistemimiz; kaliteyi yükselten, okulu öne alıp sınava hazırlık süreçlerini azaltan, şekle ve törenselliğe değil, içerik ve işlevselliğe önem veren, öğrenciyi ve aileleri rahatlatan bir anlayışla yapılandırılacaktır. Bu kapsamda eğitim yönetimi, öğretmen yetiştirme süreçleri, müfredat, eğitim ortam ve araçları dönüşüm sürecini destekleyecek şekilde güçlendirilecektir.



EĞİTİMİN KALİTESİ ARTIRILACAK

- Birçok gelişmiş ülkeye göre daha genç bir yaş ortalamasına sahip öğretmenlerimize ve çocuklarımıza yönelik olarak okullarımızda akıllı derslikler oluşturularak ve diğer tamamlayıcı altyapı ve araçlar geliştirilerek eğitimin kalitesini daha da artıracağız. Çocuklarımıza e-kitap (elektronik kitap) ücretsiz dağıtılacak. Yeni buluşlarla çığır açacak, geleceğe yön verecek üstün yetenekli çocukların tespit edilmesine ve eğitimine daha fazla önem vereceğiz.



YÖK TÜM YÖNLERİYLE REFORME EDİLECEK

- Yüksek öğretim sistemimiz tüm yönleriyle reforme edilecektir. Bu sayede üniversitelerimizin daha da özerk olacağı ve kendi özgün gelişme alanları içerisinde yarışacağı rekabetçi bir ortam oluşturulacaktır. YÖK'ü sadece üniversiteler arasında koordinasyon, akreditasyon sağlayan ve kalite standartlarını belirleyen bir kurum haline dönüştüreceğiz.



TÜTÜN, ALKOL VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

- Tütün, alkol, uyuşturucu ve diğer madde kullanımlarını azaltmak için risk faktörleri ile mücadeleye devam edeceğiz.



- Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel faaliyeti teşvik ederek her 100 yetişkin arasında 32 olan obez oranını 2015'te 30'un altına indireceğiz.



Hürriyet

tag

tarihli haber

  

PAPATYA okulöncesinin zorunlu olmasını istiyoruz

Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti

Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenle Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademi Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kari Devamını Oku

Okula uyum haftası yarın başlıyor

Okula uyum haftası yarın başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak. Millî Eğitim Devamını Oku

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri

Eğitim Haberleri Ana Sayfa