YGS'de şifre iddialarının ardından hükümet ve YÖK'ün eleştirilerine maruz kalan ÖSYM Başkanı uzun bir aradan sonra sessizliğini bozdu.ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili, "Daha mükemmel bir sınav gerçekleştirmek üzere belki bir iki küçük rötuşumuz olabilir ama sistemde temelli bir değişiklik olmayacak" dedi.
ÖSYM, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) ev sahipliğinde YYÜ Senato Salonu'nda "Sınav Güvenliği" toplantısı yaptı. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, gazetecilerin, "Kopya ve şifre iddialarının ardından sınav sisteminde bir değişiklik olacak mı?" sorusuna Demir şu yanıtı verdi:
Yeterli tecrübe edindik
"Hayır, ÖSYM yeterli tecrübeyi edindi. Daha mükemmel bir sınav gerçekleştirmek üzere belki bir iki küçük rötuşumuz olabilir ama sistemde temelli bir değişiklik olmayacak. Şu an uyguladığımız, 'her adaya farklı bir soru kitapçığı' uygulaması gerçekten sınav adaletini sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesi. Bunun çok net bir şekilde sonuçlarını aldık. Bunu burada rektörlerimizle de paylaşacağız" yanıtını verdi.
Yanlış hesap mesajı
Öte yandan, bu yıl şifre iddiaları gölgesinde başlayan üniversite sınavı süreci, tercih aşamasındaki öğrencilerin cep telefonlarına gelen "Puanınız yanlış hesaplandı" mesajı ile sona erdi. Tercihlerin son günü olan 5 Ağustos'ta sürenin bitimine yarım saat kala cep telefonu mesajı alan öğrenciler arasına giren Aydın'ındaki Metehan Üyücü, durumu son anda öğrendiği için gerekli hiçbir incelemeyi yapamadan tercihini değiştirdiğini belirterek, "Geleceğimizle oynamak bu kadar kolay olmamalı" dedi. Üyücü, askeri lise mezunlarında sistem hatası nedeniyle orta öğretim başarı puanlarının düşük hesaplandığını belirtti.
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku