Milli Eğitim Bakanlığı, Van'da yaşanan deprem nedeniyle eğitime verilen aranın telafisi için bu bölgede yarıyıl tatilindeki iş günlerinde de eğitime devam edileceğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Van'da 23 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011 tarihlerindeki depremler nedeniyle Van merkez ve Erciş ilçesinde 10 hafta, diğer ilçelerde de 5 hafta süreyle eğitime ara verildiği hatırlatılarak, öğrencilere bu süre içinde eğitim-öğretim verilemediği belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 50. maddesinde ve Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 37. maddesinde ders yılı içinde öğretmensizlik, doğal afet, salgın hastalık ve olağanüstü hal ve benzeri durumlardan dolayı yapılamayan dersler için yoğunlaştırılmış yetiştirme programı uygulanacağı ifade edilerek, bu programların, çalışma saatleri içinde ve dışında öğretim yapılarak tamamlanacağı ve okul müdürlükleri ile il, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından düzenleneceği bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi.
''Bu programların, öğrenci ve velilerin psiko-sosyal durumları, eğitim-öğretim kurumlarının fiziki kapasitesi ve bölgenin koşulları dikkate alınarak günlük ders saatine doğrudan veya teneffüs sürelerini azaltarak veya blok ders yaparak 1-2 saat ilave etmek, yarıyıl tatilindeki iş günlerinde eğitime devam etmek ve 1 Ocak-8 Haziran dönemi boyunca hafta sonu günlerinin birinde eğitim vermek suretiyle düzenlenebilecektir. Örneğin, ilköğretim öğrencileri için yetiştirme programı, günlük ders saatine kalan eğitim dönemi boyunca 1 saat ilave, yarıyıl tatilinde 10 gün eğitime devam ve 1 Ocak-8 Haziran dönemindeki 20 hafta sonu günlerinin birinde (cumartesi veya pazar) eğitim verilmek suretiyle uygulanabileceği Van Valiliğine bildirilmiştir.
Uygulama, Van Valiliği tarafından planlanarak başlatılacaktır.''
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku