12 yıllık zorunlu eğitim kanun teklifiyle birlikte ilköğretime başlama yaşı da değişiyor.Buna göre halen 6 yaşını bitirenlerin başladığı ilköğretime, 5 yaşını bitirenler kayıt yaptıracak. AK Parti'nin verdiği ve halen Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nun alt komisyonunda görüşmeleri devam eden kanun teklifinde, "Mecburi ilköğretim çağı 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ, çocuğun 6 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlar, 14 yaşını bitirip 15 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter." ifadesi yer alıyor.
AK Parti'nin Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitimcilerle yaptığı görüşmeler sonrasında ilköğretime başlama yaşının 'çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı' şeklinde değiştirilmesi kararlaştırıldı. Mevcut uygulamada ilköğretim okullarının birinci sınıfına o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran (6 yaşını bitiren) çocukların kaydı yapılıyor. Yapılacak kanun değişikliği sonrasında ise 60 ayını dolduran çocukların ilköğretime başlaması öngörülüyor. Değişiklik 'ilköğretime başlama yaşının bir yıl erkene alınması' anlamına gelirken, kanun teklifinde okulöncesi eğitimin zorunlu yapılması öngörülmüyor. Öte yandan AK Parti'nin grup toplantısının 'kapalı' bölümünde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, milletvekillerine 12 yıllık zorunlu eğitimi öngören kanun teklifini anlattı.
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku