Daha önce öğretmenlerin yaz tatillerinin uzun olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bu kez Türkiye'deki öğretmenlerin az çalıştıklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Meclis'te yaptığı konuşmada Türkiye'deki öğretmenlerin OECD ortalamasının altında çalıştığını söyledi.
Dinçer, Türkiye'deki ilköğretim öğretmenlerin yıllık 870 saatlerini okulda geçirdiğini belirterek, bu rakamın OECD ortalamasının 312 saat altında olduğunu bildirdi
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın soru önergesini yanıtlayan Dinçer, Türkiye'deki öğretmenlerin yasal çalışma süresinin 1808 olduğu ve OECD ortalamasının 143 saat üzerinde olduğunun belirlenmesine karşın, bu rakamın memurların çalışma saatini gösterdiğini belirtti.
Öğretmenlerin çalışma süreleri incelenirken memurların yasal çalışma süresi yerine yıllık net öğretim süresi ve öğretmenin okulda geçirmesi gereken sürenin göz önüne alınması gerektiğini öne süren Dinçer, şunları kaydetti:
"Ülkemizde 180 iş günü veya 38 hafta olan bir eğitim öğretim yılında saat olarak net öğretim süresi ilköğretimde 639, ortaöğretimde ise 567'dir.
Bu rakamlar OECD ülkeleri genelinde devlet okullarındaki ortalamanın altında bulunmaktadır. OECD ortalaması; yıllık saat olarak net öğretim süresi bazında ilköğretimde 779, ilköğretim ikinci kademede 701, ortaöğretimde ise 656 saattir.
Ortalamanın altında
Öğretmenin saat olarak okulda bulunma gereken süreye ilişkin veriler kapsamında ise ülkemizde öğretmenler ilköğretimde 870, ortaöğretimde 756 saat okulda bulunmaktadır. Bu veri başlığında OECD ortalaması ilköğretimde 1182, ilköğretim ikinci kademede 1137, ortaöğretimde ise 1137 saat olup, ülkemizdeki öğretmenlerin bu bağlamdaki çalışma süreleri de OECD ortalamasının altındadır."
10 bin TL yardım
Dinçer, Eğitimde FATİH projesinin ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okulların bütün dersliklerinin 2014 yılına kadar ileri teknoloji ile donatılacağını belirterek, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin birinci derece yakınlarına 10 bin TL yardımda bulunulduğunu açıkladı.
filiz seçen sayın bakanım gözüne ögretmen ve maaşlarımı battı neden kendi çalışma saatlerinizi ve yüksek maaşlarınızı unutuyorsunuz yapılan hizmetler ortada halk kanmıyor bu yalanlara sen ögretmenini OECD ögrt.kıyaslaman yanlış olur halkta sizi OECD vekilleriylemi kıyaslasın.pess artık bu kadar uğraşma ögretmenlerle veremediginiz zammı bunlarla örtbast etmeyin.....
ceren allahın işletmecisi milli eğitim bakanı olmuş hariçten gazel okuyor.
Sıradan basit bir öğretmen... Bu konunun muhatabı acaba az çalışan öğretmenler mi? yoksa bakanlık koltuğunda oturan bakan bey mi? çözümü sıradan öğretmenler bulamazlar zannımca....
Hakan Mert 15 yıllık öğretmenler için yıllık maaş Macaristan'da 16 bin dolar iken, ABD, Kore ve İsviçre gibi ülkelerde 51 bin doların üzerine çıkıyor. Almanya öğretmenlere en yüksek maaşı verirken, Türkiye, Meksika ve Macaristan en düşük maaş veren ülkeler. Almanya'da en üst derecede ilköğretim öğretmeninin toplam geliri 52 bin dolar iken Türkiye'de satın alma gücü paritesine göre 21 bin 623 dolarda kalıyor. Lise öğretmenlerinin maaşı OECD ortalamasında 51 bin dolar iken Türkiye'de 21 bin dolar. Başka da bir cevap vermeye gerek varmı ?
bir öğretmen Ben bir öğretmen olarak çalışma saatimin toplamını ve OECD göre karşılaştırmayı gördüm.Teşekkür ederim. Sayın bakanım ve diğer millet vekilleri de kendi çalışma saatlerini ve maaş bordrolarını da halka arzedebilirlermi acaba?????
elif oecd ülkelerinde öğretmen ne kadar alıyor sayın bakan?
aynur o ülkelerde çalışan öğretmen maaşını bizede verin bizde çalışalım
maalesef öğretmen yazık ...bize değil size yazık sayın bakan...
H. YÜCE ÖĞRETMENİNE DÜŞMAN GÖZÜYLE BAKAN BİR BAKAN.
erol R. T. ERDOĞANIN
TEK HATASI EĞİTİMDEN HİÇ ANLAMAYAN BİRİSİNİ MEBİN BAŞINA GETİRMESİ.
BÖYE BÜYÜK BİR CAMİAYA EĞİTM VE ÖĞRETİMDEN ANLAYAN UZMAN VS. BİRİSİNİN GETİRİLMESİNİ İSTİYORUM.
YOKSA DAHA ÇOK EĞİTİMİ KATLEDECEK VE ÖĞRETMENLERİ ÜZECEK
ümit Bi de oecd ülkelerinde öğretmenlerin aldığı maaşı söylese.
tembelöğretmen2 sadece 1 hafta günde 6 saat derse girsin sayın bakanımız.. OECD ülkelerindeki sınıfların durumunu biliyorsa, buradakileri de yerinde görüp ona göre yapılacakları yapsın.. oradaki ekonomik ve fiziksel koşullar burada sağlandıktan sonra bakanımız bizleri istediği kadar kötüleyebilir diye düşünüyorum..
çileli öğretmen hiç bir bakan öğretmenini bu kadar aşağılamamıştı.
tembelöğretmen Sayın Ömer Dinçer;
öğretmenlerin OECD ortalamasının altında çalıştığını
söylemiş,peki öğretmenlerin OECD ortalamasının altında maaş ve ekders ücreti aldığınıda biliyor mu?Bunu niye dile getirmiyor?Siz OECD ülkelerindeki maddi-manevi imkanları öğretmenlere sağladınız da biz mi çalışmadıkÖrneğin verin Finlandiya'daki maddi ve sosyal imkanları öğretmenlere bakın o zaman herkes nasıl çalışıyor.Hiçkimse öğretmenliği
"babasının hayrına" yapmıyor.Herkes çoluk çocuğunun geçimini sağlamak için bu mesleği yapıyor."Ben para için öğretmenlik yapmıyorum" diyen babayiğit var mı?
24 kasım öğretmenler gününde çıkıp ta "öğretmenlik para için yapılacak bir meslek değil"demek çok popülist ve gerçek dışı bir yaklaşımdır.Her meslek gibi öğretmenlik te geçimini sağlamak,ailesiyle
birlikte hak ettiği refah düzeyine uygun bir hayat
sürdürebilmek için profesyonelce yapılır.
Milletvekili maaşları bir gecede sessiz sedasız milletin meclisinde kabul edilirken hemde 75 gibi uçuk bir zamla öğretmenin daha 2011 yılındaki maaşı aldığınıda açıklar mısınız?Öğretmenlerin ve diğer memurların 2012 yılına dair alacaklarını,çeşitli sınavlarda görevli personelin sınav ücretlerini ve geçici görev yolluklarını ödeyemezken hangi OECD ortalamasında bahsediyor sunuz?Lütfen kendi maddi kazanımlarınıza gösterdiğiniz hassasiyeti ilk önce maiyetinizdeki öğretmenlere ve tüm memurlara gösterin,ondan sonra aldığı paranın hakkını vermeyen olursa hesap sorarsınız.Hani halk arasında klasik bir söz vardır: "Ne kadar ekmek o kadar köfte".Hoşçakalın.OECD ye en derin saygılarımla...
Yazılan son 14 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 14 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku