Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı "Ortaöğretim Kurumları Yönetim Taslağı"na göre, okullarda sağlık hizmetlerini yürütmek üzere hemşire görevlendirilebilecek. Hemşireler, okullarda gıda zehirlenmesiyle ilgili önlemleri ve öncelikleri belirlemekle de görevli olacak.
MEB'in "Ortaöğretim Kurumları Yönetim Taslağı"na göre, görevlendirilecek hemşireler, okulda rahatsızlanan öğrencilere revirde ilk müdahaleyi yapacak, revirde tedavisi mümkün olmayanların sağlık kurumlarına nakillerini gerçekleştirerek, gerekirse refakat edecek. Süt dağıtımıyla gündeme gelen okullarda gıda zehirlenmesiyle ilgili önlemleri ve öncelikleri belirlemekle de görevlendirilecek olan hemşireler, sınıf rehber ve belletici öğretmenleriyle iş birliği yaparak okulda temizlik ve hijyenik ortamın sağlanmasına katkıda bulunacak.
HEMŞİRELERİN NASIL İSTİHDAM EDİLECEĞİ KONUSUNDA BİR DÜZENLEME YOK
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, "her okula bir hemşire" uygulamasının uzun zamandır dillendirildiğini; ancak ilk defa MEB'in bu yönetmelik taslağında okulların hemşire istihdam edebileceğine dair bir düzenleme olduğunu söyledi. Öğrencilerin sağlığı için bu tür bir uygulamaya gidilmesinin olumlu olduğunu belirten Kahveci, şunları ifade etti:
"Yeni hemşire istihdamına katkı sağlayabilir; fakat hemşirelerin nasıl istihdam edileceği konusunda bir düzenleme yok. Türkiye'de kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 94 bin hemşire görev yapıyor. Okul sayısı ise 70 bin. Böyle bir tablo varken, MEB, hemşireleri KPSS ile atayarak mı istihdam edecek? Önce bunların belirlenmesi gerekir."
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku