İkili eğitim sisteminin sıkıntılarına çözüm arayan yöneticilerin kafası karışık. Seçmeli dersler başladığında ortaya çıkacak sıkıntılar için çözüm önerileri tartışılıyor.
İkili eğitim nedeniyle bazı okullarda sabah 07.30'dan akşam 18.30'a kadar eğitim yapılması kararı, ortaokul birinci sınıf ve lise birinci sınıflarda başlayacak olan seçmeli derslerin hangi saat aralığında verileceği okul yöneticilerinin şu andaki en büyük sıkıntısı.
Eğitimleri sabah 7.30'da başlayıp saat 13.00'da sona eren, yerlerini İlköğretim öğrencilerine bırakan ortaokul ve lise öğrencilerinin seçmeli ders saatleri ilköğretim öğrencilerinin derslere geç başlamasına ve çıkış saatinin 19.30'a kadar uzamasına neden olacağından konuyla ilgili çözüm önerileri tartışılıyor.
Seçmeli dersler başladığında sınıf yetersizliği sorunuyla karşı karşıya kalacak olan yöneticiler öğrencilerinin geç saatlere kalmamalarını sağlamak için formüller üretiyor.
İşte o formüllerden bir kaçı:
1) Bazı okul yöneticileri, seçmeli dersleri cumartesi günlerine koyarak okul çıkış saatinin uzamasını engellemeyi planlıyor.
2)Bazı okul yöneticileri ise 10 dakika olan teneffüs süresini 5 dakikaya indirip süre kazanmaya çalışıyor.
3)Bir diğer çözüm önerisi ise seçmeli ders saatlerini, bir nevi gece okulu gibi, akşama almak.
Her okul kendi çözümünü bulmaya çalışırken İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, çözülmeyecek bir sorun olmadığını söyledi. Okulların seçmeli dersleri esnek zamanlarda yapabileceklerini belirten Yıldız, "Cumartesi ders yapılması söz konusu olmaz. Tüm teneffüslerin 5 dakikaya indirilmesini de önermiyorum. Ancak yöneticiler çok sıkıştıkları yerde bazı teneffüsleri 5 dakika yapma yoluna gidebilirler" dedi. Yıldız, okulların kendi durumlarını göz önüne alarak çözüm üreteceklerini söyledi.
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku