Eğitim Sitesi

ÖĞDER'den kısa filim senaryo yarışması

ÖĞDER'den kısa filim senaryo yarışması

ÖĞDER'den kısa filim senaryo yarışması ÖĞ-DER- Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezi Kısa Film Senaryo Yarışması düzenledi. Milli ve manevi değerlere büyük önem veren derneğin bu çalışması ile ülkemizde Milli Türk Sineması´nın, kısa filmin ve Milli Şuurun gelişmesine katkıda bulunmayı, sinemamıza milli bir eğitim anlayışını kazandıracak senaryolar oluşturmayı ve bu konularda senaryo yazarlarını desteklemeyi amaçlamaktadır. ÖĞ-DER olarak organize edilen İslam Tarihinden Altın Levhalar konulu 2.Kısa Film Senaryo Yarışması Peygamberler Tarihi, Asrı Saadet Dönemi, Selçuklu veya Osmanlı Tarihinden yaşanmış olaylar kaleme alınacak.
Konu tarihimizle ilgili olup alan sınırlaması yoktur. Tarihimizden Altın Levhalar- alt başlıklı yarışmamızda senaryolar Milli duygularımızı ve fikirlerimizi bizlere aktaran her türlü olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak yazılabilir. Animasyon, Belgesel ya da drama tarzında yazılabilir. Tür sınırlaması da yoktur. Herhangi bir ilim adamından devlet adamına tarihin içinde yer almış her isimden bahsedilebilir. Örneğin İmam Gazali'den Mimar Sinan'a, Ulubatlı Hasandan Nene Hatun'a, Hz. Adem(as)den Hz. Muhammed (sav)'e kadar tüm peygamberleri, Dört Halifeden (Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Ali, Hz. Osman) Sultan Alparslan a, Fatih Sultan Mehmet'e, Selahaddin Eyyübi'den Endülüs Fatihi Tarık Bin Ziyada kadar tarihimizde yer almış her isimden yola çıkılarak senaryolar yazılabilir.
15 Nisan 2013 günü başlayan yarışmaya son başvuru tarihi 24 Mayıs 2013. Senaryo yarışmasına eli kalem tutan herkes bekleniyor. Konu ile ilgili www.ogdererzurum.org sitesinden ve Derneğimizden bilgi alınabilir.
1. Katılma Şartları
a. Senaryolar Milli ve Manevi değerlerimizin ruhuna uygun bir şekilde yazılmalıdır.
b. Gönderilecek senaryolar başka bir yerde yayınlanmamış ve tüm hakları yazarda olmalıdır.
c. Senaryolar en fazla 10 sayfadan oluşmalıdır. Her bir sayfanın 1 dakika uzunluğunda kısa filme karşılık geleceği varsayılmaktadır.
d. Senaryolar, Times New Roman yazı karakteri ile 1,5 satır aralığı ve 12 punto büyüklüğünde, üst-alt-sol sayfa boşluğu 2,5 cm, sağ sayfa boşluğu 1,5 cm olacak şekilde hazırlanmalıdır.
e. Senaryoların uygulanabilir içeriğe sahip olması, mekan, kostüm, oyuncu sayısı, efekt ihtiyacı, tahmini çekim süresi gibi prodüksiyon maliyetleri de değerlendirmede dikkate alınacaktır.
2. Başvuru Şekli
a. Başvurular ÖĞ-DER Genel Merkezine kapalı zarflar içinde teslim edilmelidir.
b. Bir kapalı zarfın içinde yazarın adı soyadı, adres, iletişim bilgileri yer almalı. Bu zarfın üzerine senaryo için seçtiği rumuz yazılmalıdır. Rumuz 5 karakterden oluşmalı, yazarın özel ismi ya da işareti olmamalıdır. Aynı rumuzla birden fazla kişinin katılması durumunda ÖĞ-DER farklı bir rumuz verebilir veya bunları istediği biçimde sınıflandırabilir. Zarf içinde ayrıca bir A4 dosya kâğıdı üzerinde ´Şuurlu Öğretmenler Derneği Kısa Film Senaryo Yarışması şartlarını okudum ve kabul ettim´ beyanı altına ad soyad, tarih ve imza bulunmalıdır. Kabul beyanı olmayan zarflar değerlendirmeye alınmayacaktır.
d. Senaryo, 3 kopya olarak zarf içine yerleştirilmelidir. Senaryoyla birlikte ayrı bir sayfa olarak film öyküsü de (sinopsis) dosyaya eklenmelidir. Sinopsis ve Senaryo bir CD ye aktarılarak CD nin üzerine sadece rumuz yazılı olmalıdır.
f. Senaryoların her sayfasında sağ üst köşede yazarın seçtiği rumuz bulunmalıdır. Senaryo üzerinde ad soyad gibi kişisel bilgiler yer almamalıdır.
g. Başvurular başvuru adresine elden veya kurye/posta yoluyla teslim edilmelidir.
i. Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 senaryo ile başvurabilir. Birden fazla senaryo ile yarışmaya katılacaklar her bir senaryo için ayrı bir rumuz ve zarf kullanmalıdır.
j. Yarışmaya gönderilen senaryolar değerlendirmeye alınsın ya da alınmasın yazarlarına iade edilmeyecektir.

tag güncel eğitim haberleri kısa film yarışması kısa film ÖĞDER Tarihimizden Altın Levhalar

tarihli haber

  

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti

Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenle Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademi Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kari Devamını Oku

Okula uyum haftası yarın başlıyor

Okula uyum haftası yarın başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak. Millî Eğitim Devamını Oku

ÖĞDER'den kısa filim senaryo yarışması

Eğitim Haberleri Ana Sayfa