Uluslararası araştırmada ilk ve ortaokul öğrencilerinin başarısını etkileyen yetersiz beslenme ve uykusuzluk ele alındı. Türkiye iki kategoride de son sıralarda yer aldı.
Yetersiz uykunun ilkokul öğrencilerinin (9-10 yaş grubu) matematik ve fen bilgisi derslerinde olumsuz etkisi dünyada ortalama yüzde 47 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 65 olarak ölçüldü. ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'da da Türkiye'deki gibi kötü sonuçlar elde edildi. Buna sebep olarak öğrencilerin gece cep telefonu ve bilgisayar kullanmaları gösterildi. Kazakistan ve Azerbaycan'da ise öğrencilerin büyük çoğunluğunu uykularını alarak okula gittikleri belirlendi.
Yeterli beslenmeyen ilkokul öğrencilerinde dünya ortalaması yüzde 29 iken Türkiye'de bu oran yüzde 74. Türkiye'yi İran, Ermenistan ve Romanya takip ediyor. Kazakistan ise bu sıralamada da yüzde 19 ile en iyi konumda.
Ortaokul öğrencilerinin okula uykularını almadan gittiği ülkelerin başında yüzde 78 ile ABD gelirken, onu İran (yüzde 70) ve Türkiye (yüzde 68) takip ediyor. Aynı yaş grubunda beslenme konusunda dünya ortalaması yüzde 37 iken Türkiye'de oran yüzde 62, İran'da yüzde 71 ve Ermenistan'da yüzde 69.
öğrenci böyle olursa daha iyi olur bize oyun oynatın derste telefonlarımızı getirelim oynayalım bu ne ya hep ders hep ders
öğretmen bu daha birşey değil eğitim bilmeyenlerin elinde ancak böyle olur.
Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku