Danıştay'dan sözleşmeli öğretmenleri sevindirecek bir haber geldi. Danıştay 12. Dairesi'nin verdiği kararda, kadrolu öğretmenlerle sözleşmeli öğretmenlerin aynı özlük haklarına sahip olduğu vurgulandı.
Öğretmenlerin sözleşmeli bir şekilde göreve başlama tarihinin kadroluymuş gibi sayılmasına oybirliğiyle karar verildi. Davayı açan öğretmen Sedat Değer, mahkemenin sözleşmeli öğretmenlere umut ışığı olduğunu ifade etti. Değer, "Eğitim camiasında ikinci sınıf muamelesi gören yaklaşık 36 bin sözleşmeli öğretmen bu kararı emsal gösterip özlük haklarına sahip çıkmalı." dedi.
Kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahipler
Şanlıurfa Şehit Yarbay Mesut Kuru İlköğretim Okulu'nda 1 Şubat 2011'de sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan fen bilimleri öğretmeni Sedat Değer, daha sonra KPSS puanıyla kadrolu öğretmen olarak atandı. Ardından adaylık süresinin ve özlük haklarının kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi, sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladığı tarihten itibaren hesaplanması için başvuruda bulundu. Yaptığı idari talebin, Şanlıurfa Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca reddedilmesi üzerine Danıştay'a başvurdu. Danıştay 12. Dairesi ise Değer'in lehine karar verdi. Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahip olduğu tescillendi. Danıştay'ın gerekçeli kararında "Sözleşmeli statüden kadrolu statüye geçmek her ne kadar ilk atama niteliğinde isimlendirilse de atandığı görevin önce yürüttüğü kamu görevinin devamı niteliğinde olduğu, sadece istihdam şeklinin değiştiği ve naklen atama niteliğinde olduğu hukuki tespit ışığında karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku