Eğitim Sitesi

MEB'den idareci ve öğretmenlere uyarı

MEB'den idareci ve öğretmenlere uyarı

MEB'den idareci ve öğretmenlere uyarı MEB'DEN Okullara Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri Hakkında Önemli Duyuru.

MEB Okullarda aşağıdaki hususlara dikkat edilmesini istedi.

A) Personel Güvenliği
Gizli ve gizlilik dereceli birim ve kısımlarda çalışan personel hakkında, ilgi (d)'de kayıtlı yönerge doğrultusunda "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması" İVEDİ olarak yapılacaktır.

B) Binalara Giriş ve Çıkışların Kontrolü
a) Bina girişlerinden itibaren bütün alanlarda, kontrolü kolaylaştırmak için personele verilen "Daimi Giriş Kartı" mesai süresince sol yakaya veya boyuna takılı olarak taşınacaktır.

b) Birim amirince çalışma saatleri içinde ve dışında olmak üzere, giriş kapılarından hangilerinin açık ve/veya kapalı bulundurulacağı, hangi kapıdan ziyaretçilerin giriş yapacağı tespit edilecek ve buna göre uygulama yapılacaktır. Kontrol dışı giriş ve çıkışlara izin verilmeyecektir.

c)Okul bahçesine hiçbir surette araç alınmayacaktır. Öğrenci servis araçlarına ayrılan alan dışında park yapılmayacaktır.

d)Ziyaretler, çalışan personelin bürosunda/odasında yapılacak ise; müracaat görevlisi, ziyaretçinin hangi servisle işi olduğunu, kimi ziyaret edeceğini soracak, ilgili personelden teyit aldıktan sonra ziyaret sebebini ziyaretçi defterine yazacak, ziyaretçinin kimliğini alarak kayıt edecek, ziyaretçi giriş kartını verecektir. Ziyaretçi giriş kartının, ziyaret süresince sol yaka veya boyuna takılı olarak taşınması ve ziyaret sonunda iade edilmesi sağlanacaktır.

e)Çalışma saatleri dışında, herhangi bir sebeple kuruma girmek isteyen personelin amirleri tarafından, merkez teşkilatında Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari İşler Daire Başkanlığına, taşra teşkilatında ise birim amirlerine veya güvenlikten sorumlu birime önceden bildirilecektir. Giriş çıkışlar kayıt altına alınacaktır. Kayıtlar güvenlik ve müracaat memurluğundaki "Kayıt Defterine" işlenecek ve defterler ilgili personel tarafından imzalanacaktır.

C) Kontrol İşlemleri
a) Hizmet binalarına giriş yapan ziyaretçilerin, giriş ve çıkışları mutlaka güvenlik ve müracaat memuru refakati ile sağlanacaktır. Güvenlik ve müracaat memurları dışarıdan gelenlerin eşyalarını arayabilecektir.

b) Güvenlik ve müracaat memurları, ziyaretçilere ait olan silah, tabanca, bıçak, paket vb. eşyaları tutanakla teslim aldıktan sonra ziyaretçi giriş kartı verecektir.

c) Güvenlik ve müracaat memurları, bina ve eklentilere; elektrik, su, hava gazı ve kalorifer bakım - onarım vb. amaçlarla gelen kişilerin tamir takımlarını, taşıdığı çanta ve torbalarını, araç ve gereçlerini girişte kontrol edecektir. Onarım süresince kontrol amacıyla refakatçi bir personel verilecektir. Bu gibi personele geçici giriş kartları verilecek, iş bitiminde giriş kartı geri alınacaktır.

d )Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında ki bina ve eklentilerinde, her birim veya ünite amiri, kendi birimlerine ait çalışma odalarında ve bu odaların giriş-çıkışa açıldığı koridorlarda, her gün için birer nöbetçi personel görevlendirecektir. Nöbetçiler; görevli öğretmenler ve şef dâhil diğer alt unvandaki memur ve işçilerden oluşacak, aylık nöbet çizelgeleri dosyada muhafaza edilecektir.

e) Nöbetçi Personelin Görevleri Şunlardır:

1)Personelin görevi sabah mesai ile başlar, akşam mesai bitiminde tamamlanır.

2)Ziyaretçilerin koridorlarda keyfi dolaşmalarını önler, şüpheli harekette bulunanların takibini yapar. Bina içinde uygunsuz davrananları ilgili amirlerine ve güvenlik personeline bildirir.

3)Görev alanı içerisindeki çalışma odalarının kontrolünü yapar, elektrikli araç ve tesisatların enerjilerinin kesildiğini, kapı ve pencerelerin kapalı olduğunu, içeride kimsenin kalmadığını kontrol ederek görevini tamamlar.

4)İlgi (g) talimat ekinde yer alan günlük emniyet kontrol çizelgesini (ek-k) imzalar.

D) Sabotajlara Karşı Koruma ve Sabotajları Önleme
Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile okul ve kurumlarımızın işyeri bina ve eklentilerinin "Sabotajlara karşı Koruma Planları" 88/13543 karar sayılı yönetmenliğe göre hazırlanacak, aradan geçen zaman ile günümüz şart ve imkânlarına göre gözden geçirilecek, eksiklikler giderilerek güncel halde bulundurulması sağlanacaktır.

E) Yangınlara Karşı Korunma

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile okul ve kurumlarımızın işyeri bina ve eklentilerinin yangınlara karşı alınacak tedbir ve önlemler ilgili (b) Yönetmelik, ilgi (e) Yönerge esaslarına göre alınacaktır.

F) Fiziki Emniyet
a)Bina ve eklentilerin etrafının duvar, tel örgü vb. engellerle çevrilmesi,

b)Belirli noktalara güvenlik kulübesinin yaptırılması,

c)Aydınlatma ve ışıklandırma sistemlerinin çalışır halde bulundurulması,

d)Personele ait araçların kendilerine ayrılan otoparka alınarak kontrolünün sağlanması,

e)Yabancı araçların bina ve eklentilere ait bahçe ve otoparklara alınmaması, bina ve bahçe önlerine park ettirilmemesi,

f)İşportacıların, seyyar satıcıların veya çeşitli ticaret firmalarına ait satış elamanlarının bina ve eklentilere girmelerinin önlenmesi,

G) Nöbet Hizmetleri
Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile okul/kurumlarda "Millî Eğitim Bakanlığı Nöbet Hizmetleri Özel Talimatı" esaslarına göre nöbet hizmetleri aksatılmadan, hassasiyetle yürütülecektir.

tag güncel eğitim haberleri MEB öğretmen okullar Emniyet Tedbirleri Güvenlik Tedbirleri

tarihli haber

  

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademi Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kari Devamını Oku

Okula uyum haftası yarın başlıyor

Okula uyum haftası yarın başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak. Millî Eğitim Devamını Oku

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. * Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerle Devamını Oku

MEB'den idareci ve öğretmenlere uyarı

Eğitim Haberleri Ana Sayfa