Eğitim Sitesi

Yeni dönemde yeni müfredat programı

Yeni dönemde yeni müfredat programı

Yeni dönemde yeni müfredat programı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak müfredatı açıkladı.

Yılmaz, yaklaşık bin kişi tarafından hazırlanan bu taslakla ilgili bugünden itibaren 1 ay süreyle 10 Şubat tarihine kadar herkesten, öğretmen, veli, eğitim konusunda görüş ve önerilerini beklediğini de açıkladı.

TASLAK 2023 HEDEFİ DİKKATE ALINARAK HAZIRLANDI
Bu programa binin üzerinde arkadaşımız katıldı. Çalışmalarımıza Genel Müdürlüklerin koordinatörlüğünde temsilci, öğretmen, eğitim uzmanı ve akademisyenden oluşan kişiler katıldı. Askı süreci sonrasında da paydaşlardan alınacak geri bildirimler Talim ve Terbiye Kurumu'nca değerlendirilerek son hali verilecek.

Öğrencilerin üniversitelerde, çalışma hayatlarında, günlük yaşantılarında başarılı olması için gerekli bilgiler tespit edildi. Tespit ve öneriler, literatürler dikkatli bir şekilde incelendi. Dünyadaki örneklerle karşılaştırmalar yapıldı, onların tecrübelerinden faydalanıldı. 2023 hedefleri dikkate alındı, onların ışığında bu tasarı milletimizin görüşlerine açıldı.

ÖĞRENCİLERİN DERS SAYILARI AZALMAYACAK
Yeni müfredat taslağı bin kişi tarafından hazırlandı. Ders sayılarını azaltamıyoruz çünkü her ders öğretmeni sayının artırılmasını talep ediyor. Ama bakıldığında Türkiye'de ders saati zaten diğer ülkelere göre az. Bunun için ders saatlerinin azaltılması söz konusu değil, ders içerikleri ve yoğunluğu ise çalışma ile hafifletilecek. Ders saatini arttırmak lazım ama gereksiz ders ve konulardan ayıklamak lazım.

BAZI DERSLER ASKIYA ALINDI
Askıya çıkan dersler arasında Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi vardır. Bu konuda da vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz. İlim ne söylüyorsa biz onu takip edeceğiz.

DERS KİTAPLARININ YAZIM SÜRECİ 23 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK
Bugün askıya çıkardık. 13-23 Ocak arası öğretmenlerin inceleme ve raporu var. 6 Şubat'ta sivil toplum kuruluşlarından görüş almak için son gün. 23 Şubat ders kitaplarının yazım sürecinin başlaması olacak. 10 Şubat'tan 20 Şubat'a kadar Talim ve Terbiye Kurulu'ndan onay süreci olacak.

ÖĞRENCİLERİMİZ BU 8 YETKİNLİĞİ ÖĞRENECEKTİR
Tanımlanmış 8 yeterlilik var. Bunlar: Anadilde iletişim, Diğer bir dilde iletişim, Temel Matematik, Dijital Yetkinlik, Öğrenmeyi Öğrenmek, Vatandaşlık ve Sivil Yetkinlik, İnisiyatif Kullanma ve Girişimcilik, Kültürel Dışavurum.

YENİ MÜFREDATTA ANLAMLI BİLGİLER VERİLECEK
Programlar netleşip, halkımızın katkıları aldıktan sonra öğretmenlerimize verilen çerçevede ders saatleri oluşturulacaktır. Herkesin bir talebi var bu konuda. Onları henüz daha gerçekleştirmedik. Bazı derslerde, ağırlıklı derslerde uluslararası gelişmiş ülkelerden daha az ders verdiğimiz kesin.

Eskiden öğrencilere ne kadar çok bilgi verirseniz o kadar eğitim amacının gerçekleştirildiği düşünülüyordu. Bizim amacımız öğrenciye çok bilgi vermek değil, verilen bilginin anlamlı olmasıdır. Eskiler anlatmıştır, kurbağanın sindirim sistemi mesela. Böyle şeyler olmayacak. Öğrenci için anlamlı olacak onun hayatını geliştirmesini sağlayacağız.

YENİ DÖNEMDE ÖĞRETMEN ATAMALARI
Kamuya alınacak olan 60 bin personel içinde öğretmen atamaları için henüz bir dağılım yapılmadı.

ÖĞRENCİLERE ÖDEV VERİLMESİN
Öğrencilere Sömestr tatilinde ödev verilmemesini istedik. Bu süreçte sadece kendini geliştirsin. Sinemaya gitsin, kitap okusun. Bu sistem daha doğru olacaktır. Bu talimatı bu yüzden verdik.

TELAFİ DERSLER DERS SAATLERİ İÇİNDE YAPILACAK
Şubat'tan sonra ders saatleri içerisinde telafi dersleri yapılacak. Hafta sonu telafi dersleri yapılması söz konusu değil.

tag güncel eğitim haberleri İsmet Yılmaz MEB yeni program yeni müfredat öğretmen atamaları

tarihli haber

  

adin liya cansel eğitim sisteminde ödev sistemi dışında hiçbir şeyi beğenmedim

Dere böyle saçmalık olur mu. kendi sistemlerini destekleyecek şeyler getirecekler. okulları bir propaganda özel yaşama müdahale yeri yapacaklar. yapılan hazırlıklar bunlar gösteriyor. müfredatı velilere sormak ne demek ya. insanlarn çok mu üst düzeyde eğitimli olduğu bir ülkede yaşıyoruz da bu insanlar ülkedeki çocukların genelinin okulda ne öğreneceğine karar verecek. cühelayı yücelten sistemimiz artık olayı çığrından çıkardı. ayrıca inklap tarihi dersinin askıya alınması da son derece manidar. ney yapmaya çalışıyorlar. gerçi bu belli. bunların ilimle bilimle bilen öğrenen insanla sorunları var. ayıca ödev konusu; ödev esasında hem öğrenciye hem de aileye verilen birşeydir. öğrenciden çok aileye verilir ama bu açıklanmaz. cühela velilerin gelişmesi işçindir ödev. çocuk okulda örenir evde sadece tekrarlamak pekiştirmesi için yeterlidir.o yüzden evde okuma ödevleri aslında öğrenciye verilir. evde anlatma ve yazma ödevleri vardır. bunlar yardımla olacak ödevlerdir. işte bunlar cahil zonta veli kitlesini el altından eitmek içindir. bunları değiştiriyorlar. çünkü kandırabilmek için daha çok cahile ihtiyaçları var.

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti

Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenle Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademi Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kari Devamını Oku

Okula uyum haftası yarın başlıyor

Okula uyum haftası yarın başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak. Millî Eğitim Devamını Oku

Yeni dönemde yeni müfredat programı

Eğitim Haberleri Ana Sayfa