Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki eğitim öğretim takviminde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle öğrencilerin okula gidiş süresi yılda 180 günden 200 güne çıkarılacak. Bu değişiklikle, ara tatiller devam ederken yaz tatili kısalmış olacak.
MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitim süresinin artırılması ve yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak; kasım ve nisan aylarındaki tatiller uygulanmaya devam edecek. Ancak, öğrencilerin yıl boyunca daha fazla okula gitmeleri için yaz tatili süresi kısaltılacak.
Gelişmiş Ülkelerle Karşılaştırma
Milli Eğitim Bakanlığı, gelişmiş ülkelerdeki eğitim öğretim sürelerini de dikkate alarak bu değişikliği planlıyor. Türkiye'de daha önce 13 hafta olan yaz tatili süresi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren 11 haftaya düşürülmüştü. Ancak bu sürenin, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında hala uzun olduğu değerlendiriliyor.
Eğitim Öğretim Günlerinin Hesaplanması
Eğitim öğretim günleri, Türkiye'de birinci dönem 90 gün, ikinci dönem de 90 gün olmak üzere toplam 180 gün olarak hesaplanıyor. Ancak hava muhalefeti gibi nedenlerle bu günler kısalabiliyor. MEB'in bu yeni düzenlemesi ile eğitim süresinin daha istikrarlı hale getirilmesi ve öğrencilerin eğitimden daha fazla yararlanmaları hedefleniyor.
MEB'in bu yeni kararı, öğrencilerin eğitim öğretim kalitesini artırmayı ve uluslararası standartlara ulaşmayı hedefliyor. Ara tatillerin devam edecek olması, öğrencilere ve öğretmenlere dinlenme fırsatı sunarken, yaz tatilinin kısalmasıyla eğitime daha fazla zaman ayrılacak.
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku