Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki eğitim öğretim takviminde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle öğrencilerin okula gidiş süresi yılda 180 günden 200 güne çıkarılacak. Bu değişiklikle, ara tatiller devam ederken yaz tatili kısalmış olacak.
MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitim süresinin artırılması ve yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak; kasım ve nisan aylarındaki tatiller uygulanmaya devam edecek. Ancak, öğrencilerin yıl boyunca daha fazla okula gitmeleri için yaz tatili süresi kısaltılacak.
Gelişmiş Ülkelerle Karşılaştırma
Milli Eğitim Bakanlığı, gelişmiş ülkelerdeki eğitim öğretim sürelerini de dikkate alarak bu değişikliği planlıyor. Türkiye'de daha önce 13 hafta olan yaz tatili süresi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren 11 haftaya düşürülmüştü. Ancak bu sürenin, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında hala uzun olduğu değerlendiriliyor.
Eğitim Öğretim Günlerinin Hesaplanması
Eğitim öğretim günleri, Türkiye'de birinci dönem 90 gün, ikinci dönem de 90 gün olmak üzere toplam 180 gün olarak hesaplanıyor. Ancak hava muhalefeti gibi nedenlerle bu günler kısalabiliyor. MEB'in bu yeni düzenlemesi ile eğitim süresinin daha istikrarlı hale getirilmesi ve öğrencilerin eğitimden daha fazla yararlanmaları hedefleniyor.
MEB'in bu yeni kararı, öğrencilerin eğitim öğretim kalitesini artırmayı ve uluslararası standartlara ulaşmayı hedefliyor. Ara tatillerin devam edecek olması, öğrencilere ve öğretmenlere dinlenme fırsatı sunarken, yaz tatilinin kısalmasıyla eğitime daha fazla zaman ayrılacak.
güncel eğitim haberleriMEBMilli Eğitim Bakanlığıeğitim öğretimyaz tatili kısalacak
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okul Öncesi ve İlköğretim Yönetmeliğinde Değişiklik
Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yönetmeliğe göre güzel sanatlar müzik ilkokulu, güzel sanatlar müzik ortaokulu, spor ortaokulu ve meslek ortaokulu, "ilköğretim düzeyinde farklı program uygulayan okullar" olDevamını Oku
Okullarda İlk Dönem Sona Erdi
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 19 milyon öğrenci, bugünden itibaren birinci dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.
Türkiye'de 9 Eylül 2024'te başlayan 2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarıyıl tatilini yapmak üzere karnelerinDevamını Oku
Bakan Tekin'den Yarıyıl Tatili Mesajı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yarıyıl Tatili Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı
Bakan Tekin mesajında şunları söyledi:
"Sevgili Öğrencilerim, Kıymetli Öğretmenlerim ve Değerli Velilerimiz,
2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamladığımız bugünlerde, sevgili evlatlarımızın karne heyecanını yürekten paylaşıyor; hepiDevamını Oku
Öğretmen atamalarında AGS şartı getirildi
Öğretmen atamalarında KPSS yerine Akademi Giriş Sınavı zorunluluğu getirildi. Resmi Gazetede yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, öğretmen atamalarında KPSS şartı kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp, Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre, 1 Eylül 2025 tarihi itibariyle öğretmen atamalarından bu şart aranmayacak. Bu taDevamını Oku
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku