Eğitim Sitesi

Kaçak Öğretmenler Yasağa Aldırmıyor

Kaçak Öğretmenler Yasağa Aldırmıyor

Kaçak Öğretmenler Yasağa Aldırmıyor Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda verilen özel okul ve dershanelerde çalışma hakkı ile özel okul ve dersanelerde kaçak olarak çalışan binlerce öğretmene yasal statü kazandırmak için yasa çıkardı. Ancak uygulamadan faydalanmak için başvuran öğretmen sayısı sıfır. Milli Eğitim Bakanlığı değişikliği dersane ve özel okullarda kaçak olarak çalışanların hem okullarda huzursuzluğa neden olmasından, hem de teftişlerde büyük bir ağırlık oluşturmasından dolayı getirdi. Ancak sayısı 10 binin üzerinde olduğu belirtilen öğretmenler kaçak çalışmayı sürdürüyor.



ÇALIŞILAN KURUMUN İZNİ YETERLİ



12 Ekim'de Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yeni yasa ile kaçak çalışan öğretmene yasal zemin kazandırıldı. Yeni yönetmelikle resmi okullarda görevli öğretmenler, asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ile aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verebilecek. Uygulama için öğretmenlerin çalıştıkları kurumların izni yeterli olacak. Toplam ders saati sayısı haftada otuz saati geçemeyecek.



SORUŞTURMALAR ÇOĞALMIŞTI



Bakanlık uygulamayla, dersane ve özel okullarda kaçak olarak çalışan öğretmenlerle ilgili gelen yoğun şikayetleri ve soruşturmaları en aza indirmeyi amaçlıyor. Uygulama ile geçim sıkıntısı çeken öğretmenlere kendi mesleğini yaparak ek iş imkanı sağlanıyor.



Görevi aksatmamak gerekiyor



Sözkonusu yasal değişiklikle ilgili madde şöyle: "MADDE 8- Kurumlarda çalıştırılacak personel ihtiyaç halinde, resmî okullarda görevli öğretmenlere asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile sadece okullarda, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verilebilir. Öğretmenlerin toplam ders saati sayısı haftada otuz saati geçemez. Uzman öğretici, usta öğretici ve öğretmenlik yapma nitelik ve şartlarını taşıyan diğer Devlet memurlarına, ilgili birimlerin izniyle haftada on saati geçmemek üzere ücretli ders görevi verilebilir."



Yakup Bulut/Yenişafak

tag

tarihli haber

  

Mateor Bence öğretmenden devlet vergi almamalı, öğretmenlik bence mesai saatleri içinde birşeyler anlatmak değildir. Öğretmenlik sabah kalktıktan ta ki gece yatana kadar insanlara örnek olmak birşeyler öğretmek yani çok uzatmak ta istemiyorum ama bunu mesele haline getirmemek lazım. İnsanlar bırakın iyilerse mesleklerinde bırakın anlatsinlar ogretsinler. Bende atanamayan bir öğretmenim bende bence sorunlarımız bunlar değil.

derShane zade 3000 tl maaş alıyorsunuz yetmiyor istifa edin dershaneye geçiniz bırakın da başka ları ekmek yesin ne doyumsuz sunuz doğru okulda 1 saat ek ders için birbirini yiyen aç gözlü olursan böyle olur.

bünyamin Kardeşim ben kısa ve öz konuşuyorum. Ülkemizde 2 milyona yakın öğretmen adayı işssizken sizce bu ne kadar doğru? Dershanecilerin işine geliyor çünkü sigorta derdi yok ve ücrette düşük. ohhh gel paşam gel... Bu hocaları özel kurumlarda da çalışmaması gerekiyor.

deniz ben hüseyin arkadaşla aynı fikirdeyim sonuçta kişi ailesi için mesai dışındada çabalıyor

hüseyin kardeşim kişi mesai dışı çalışıyor hırsızlık mı yapıyor eğitimci kesilmenin olayı tek lehte dramatize etmenin bir anlamı yok.

hasan kaçak çalışan bu hocalar yüzünden devlet ne kadar zarara uğruyor birde bu iş çığrından çıktı bazı ... hocalar notla öğrenci tehdit edip kendi anlaştı kuruma yönlendiriyor öğretmenlik mesleği ayaklar altında suç bilmiyorum kimin

edebiyatcı arkadaşlar malesef türkiyede bazı şeyler yolunda yürümüyor herkes aç gözlü olmuş.bizim gibi kpssyı verememiş.hocaların önüne geçip dershanelerde çalışan meb hocları öğrencileri not ile tehdit edip anlaştığı dersaneye yönlendiriyor yasaksa çalışmayın hakkımızı yemeyin.biz ne yapalım bizide sizin yüzünüzden sizin aldığınız yarı fiyatınızı teklif ediyorlar.bu hakkın altında kalanları sonu ne sizce??

Yazılan son 7 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 7 yorum yazılmış.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademi Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kari Devamını Oku

Okula uyum haftası yarın başlıyor

Okula uyum haftası yarın başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak. Millî Eğitim Devamını Oku

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. * Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerle Devamını Oku

Kaçak Öğretmenler Yasağa Aldırmıyor

Eğitim Haberleri Ana Sayfa