Ankara'da yaşayan en düşük derecedeki bir öğretmenin kış mevsimini geçirebilmesi için doğal gaza iki aylık maaşını ödemesi gerektiği bildirildi.
Türk Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, öğretmenlerin kışlık masraflarıyla ilgili araştırma yapıldığı belirtildi. Araştırmaya göre, Ankara'da yaşayan ve en düşük derecede görev yapan bir öğretmenin bir ton odun alabilmesi için maaşının yüzde 36'sını ayırması gerekiyor.
Ankara'da doğal gazın bir metre küpünün fiyatının 610 YKr olduğu göz önüne alındığında, bir ayda 450 metre küp doğal gaz kullanan bir aile ayda 274.50 YTL, 6 ayda ise bin 647 YTL ödeyecek. Bu masrafı karşılayabilmek için en düşük derecedeki bir öğretmenin 60 gün, en yüksek derecedeki öğretmenin 49 gün, en düşük derecedeki bir memurun da 74 gün çalışması gerekiyor.
Bir eğitim çalışanının kışlık kıyafetlerinin fiyatları 363 YTL ile 788 YTL arasında değişiyor. Bakliyat türü başta olmak üzere kışlık gıdaların fiyatlarında yapılan araştırmaya göre, bir ailenin kışlık gıda harcaması, 2 bin 33 YTL'yi buluyor. Bu durumda en düşük dereceli bir memurun 92 gün, en düşük dereceli öğretmenin 74 gün çalışması gerekiyor.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, eğitim çalışanlarının ekonomik açıdan büyük sıkıntı yaşadığını ve kışa zor koşullarda adım attıklarını kaydetti. Özcan, ''Memura verilen maaşlar oldukça gülünçtür. Tüm bunların üstüne Merkez Bankası Başkanı'nın memur maaşları ile ilgili talihsiz açıklaması çalışanların tepkisine neden olmuştur'' dedi.
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku