Eğitim Sitesi

Bilgisayarı daha verimli kullanmak için bunları yapın

Bilgisayarı daha verimli kullanmak için bunları yapın

Bilgisayarı daha verimli kullanmak için bunları yapın Hergün aynı şekilde bağlamanıza rağmen ayakkabınızın Perşembe günleri bağcığının açıldığını ve her Perşembe buna takılıp düştüğünüzü düşünün. Bu olayı bilgisayarınızda belkide sürekli yaşıyorsunuz ama şikayet etmiyorsunuz. Konu ayakkabılar olsa kimbilir neler düşünürdünüz.

Eğer işyerinde geçirdiğiniz vakti daha verimli kullanmanın yolu bilgisayarınızı etkin bir şekilde kullanmaktan geçer.

Pozisyonunuz


1. Arkanızı destekleyin. Belinizi destekleyen bir sandalyede oturun.

2. Bacaklarınız rahat olmalı. Bacaklaınızın önünde birengel(çöp kovası vb.) varsa kaldırın.

3. Herşeyi kolay erişebileceğiniz şekilde yerleştirin. Masanızdaki sürekli kullandığınız şeyleri vücudunuzu merkez kabul ederek yakınıza yerleştirin.

4. Eller ve kollar rahat olmalı. Klavye ve fare aynı hizada olmalı ve bu oturduğunuzda dirsek hizanıza denk gelmeli. Klavyeyi vücudunuza göre tam ortalayıp fareyi olabiliğince yakın kullanmalısınız.

5. Bilekler ve pamaklar klavyeye dik olmalıdır. Mouse klavyeye paralel bir şekilde kullanılmalıdır. Rahat kullanabileceğiniz bir klavye ile parmaklarınızı daha iyi kulanabilirsiniz.

6. Monitörü tam karşınıza alarak boynunuzu sağa ya da sola bükmemeye çalışın.

7. Monitöre çok yaklaşmayın ve pozisyonu itibari ile parlamamasına gayret edin. Sizi rahat ettirecek şekilde aydınlık vb.ayarlarını yapın.

İhtiyaçlarınızı edinin


8. Doğru donanım ve yazılımları kullanmalısınız. Size ait bir bilgisayarda ihtiyacınıza uygun yazılımların dışında hızlı bir internet erişimi, büyük bir hafıza, iyi bir işlemci olmasını tercih edin.

9. Otomatik Güncellemeleri kullanın. Virüs programları, Windows, dosya yedekleme vb. konularda otomatik güncelleştirme özelliğini mutlaka aktive edin.

10. Güvenliği ciddiye alın. Tanımadıklarınızın gönderdiği eposta eklerini açmayın. Kullandığınız şifreleriniz doğum gününüz, eşinizin adı vb. bilindik şeyler olmasın.

Düzenlilik


11. Masaüstünü düzenleyin. Masaüstünüzdeki karmaşa zaman kaybettirir.

12. Dosyalarınızı düzenleyin. Aradığınız dosyayı hızlıca bulabileceğiniz bir düzen kurun

13. Kısayolları öğrenin. Klavye kısayollarını öğrenirseniz farenizden daha hızlı işlem yapabilirsiniz. Örneğin Kaydet komutu için CTRL tuşu ile beraber S tuşuna basmak gibi.

14. Bilgiyi merkezileştirin. Excel'de bir dosya hazırlayarak neyin nerede olduğunu yazarsanız sadece o dosyaya bakarak istediğinize hızlıca ulaşabilirsiniz.

15. Epostalarınızı düzenleyin. Eski ya da geyik epostalarla vakit kaybetmeyin.

16. Kullanmadığınız eposta adresleriniz kapatın yada birden fazla kullanıyorsanız Outlook'unuzda hepsini birleştirip tek yerden takip etmeye çalışın.

Aralar


17. Gününüzü planlayın. Neyi ne zaman yapacağınızı planlarsanız bilgisayarın karşısına geçtiğinizde kafanızı çelmesine, sizi başka yşeyler yapmaya zorlamsına aldanmamış olursunuz.

18. Küçük aralar verin. Sürekli bilgisayarda çalışmak hem gözleri yorar hemde ellerinizi. Büyük bir yükü taşımak gibi kısa molalarla yolunuza devam edin.

19. Ondan uzaklaşın. Bazı işlerinizi bilgisayardan uzakta planlayın ve çözmeye çalışın. Bilgisayar sizi tek tip düşünmeye itebilir. Böyle yaparak farklı düşünerek alternatifler yakalayabilirsiniz.

20. Kendinize vakit ayırın. Her türlü performans artırıcı öneri kişini kendisi ile zaman zaman baş başa kalmasını, meditasyonu önermektedir.

Güncel olun


21. Bilinçsizce internette gezinmeyin. Takip edeceğiniz sitelerin RSS özelliği varsa kullanın. Her defasında google'a girerek arama yapmaktansa Google Toolbar alıp doğrudan arama yapabilirsiniz.

22. Bilgi size gelsin. Google Alerts'ü kullanarak istediğiniz konuda her gün güncel bilgilerin epostanıza gelmesini sağlayabilirsiniz.

23. Eklentiler kullanmak. Örneğin Firefox tarayıcısı ve onun bedava bir çok eklentisi ile hayatınızı çok hızlandırabilirsiniz. Örneğin beğendiğiniz bir yazının altını çizebilir, anında sözlükten anlamına bakabilirsiniz.

Veriminizi artırın


24. Macro'lar kullanın. Sürekli aynı şeyi yapıyorsanız macrolar hazırlayarak otomatize edebilirsiniz.

25. Şablonlar kullanın. Sürekli aynı mesajı gönderiyorsanız bir tane şablon hazırlayın ve onun sadece ilgili bölümlerini doldurarak gönderme devam edin.

26. Sadece konuyu vurgulayan kısa ve net epostalar gönderin.

27. Taşınabilirliği kullanın. Küçük bir flash disk ile önemli ya da gerekli evraklarınızı yanınızda taşıyabilirsiniz.

Vücudunuzu yönetin


28. Sabahları mutlaka iyi kahvaltı yapın.

29. Hergün en az 6-8 bardak su için.

30. Uyarıcı kullanmayın. Belki size bir süre limitlerinizin üzerinde performans sağlar ama bedelini ödersiniz.

31. Haftada 3 gün egzersiz yapın.

32. Her gece 6-8 saat mutlaka uyumanız gerekir.

33. Nefes almayı öğrenin.

tag Verimli bilgisayar kullanmak kullanım

tarihli haber

  

dünya için din feda olunmaz

Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.

Son Eklenen Faydalı Sosyal Haberler

Hırsızlık Olaylarına Karşı Önlemler

Hırsızlık Olaylarına Karşı Önlemler

Mağduriyet yaşamamak için kapkaç, yankesicilik, oto hırsızlığı, ev ve işyeri hırsızlığına karşı gerekli önlemlerinizi alın. Konuyla ilgili Emniyet Müdürlükleri sıklıkla hırsızlık ve gasp olaylarına karşı vatandaşları neler yapabilecekleri konusunda aydınlatıyor. Emniyetin uyarılarından derlenen bilgiler. Otomobil Hırsızlığına Karşı Al Devamını Oku

Daha Az Su Tüketimi İçin Yapabilecekleriniz

Daha Az Su Tüketimi İçin Yapabilecekleriniz

Temiz suya erişimin zorlaştığı günümüzde, evlerinizde ya da işyerlerinizde kullandığınız suyun kullanımı her geçen gün daha da önem kazanıyor. Günlük hayatta su tüketiminizi nasıl azaltabilirsiniz sorunuza önemli ölçüde cevap oluşturacak maddeler hâlindeki su kullanım rehberinin katkı sağlamasını dileriz. 1. Gereksizse musluğu kapatın. Devamını Oku

Yıldırım Çarpmasından Korunma Yolları

Yıldırım Çarpmasından Korunma Yolları

Yağmurlu havalarda yaşanabilecek yıldırım tehlikesinden etkilenmemek için dikkat etmeniz gerekenler. Dünyada saniyede 100, bir günde de yaklaşık 8 milyon civarında yıldırım meydana gelmektedir. Bir yıl içinde bir kişinin yıldırım tarafından çarpılma olasılığı 1/600 000 dir. Diğer meteoroloji kaynaklı doğal afetlerde olduğu gibi, yıldır Devamını Oku

Daha enerjik olmak için yapılacak 10 şey

Daha enerjik olmak için yapılacak 10 şey

Günlük hayatın zorluklarıyla uğraşırken, bazen kendi dünyamıza kapanır, enerjimiz tükenmiş hissederiz. Bu noktada daha enerjik olmak için yapabilecekleriniz: 1. Düzenli olarak egzersiz yapın: Egzersiz, enerji seviyenizi artırır ve endorfin salgılanmasını sağlar. Bahar ve yaz aylarında doğada yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya spor salonun Devamını Oku

Maymun çiçeği virüsü nedir? Belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü nedir? Belirtileri nelerdir?

Maymun Çiçeği Virüsü Nedir? Maymun çiçeği virüsü Orthopoxvirus virüsün neden olduğu viral bir enfeksiyondur. Özellikle Orta ve Batı Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkan ve zamanla diğer ülkelere yayılan virüs, farklı bölgelerden farklı insanlar üzerinde teşhis edilmiştir. Özellikle Covid-19 pandemisinin dünya genelinde yol açtığı yı Devamını Oku

Bilgisayarı daha verimli kullanmak için bunları yapın

Faydalı Sosyal Haberler Ana Sayfa