Eğitim Sitesi

Hayata Dair Tavsiyeler 2

HAYATA DAİR TAVSİYELER-2 39) Ev işleri konusunda ailenize yardımcı olun, adaletli davranın, bütün işi anne veya kız kardeşlerinize yüklemeyin, aranızda iş bölümü yapın. 40) Alışkanlıklarınıza dikkat edin, birçok insan alışkanlıklarının kurbanıdır. Alışkanlıklar hayatımızın büyük bir kısmını...

Hayata Dair Tavsiyeler 2

HAYATA DAİR TAVSİYELER-2

BU YAZININ 1. BÖLÜMÜNÜ (Öncesini) OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

39) Ev işleri konusunda ailenize yardımcı olun, adaletli davranın, bütün işi anne veya kız kardeşlerinize yüklemeyin, aranızda iş bölümü yapın.

 

40) Alışkanlıklarınıza dikkat edin, birçok insan alışkanlıklarının kurbanıdır. Alışkanlıklar hayatımızın büyük bir kısmını oluşturuyor, o yüzden iyi alışkanlıklar edinilmeli.

 

41) İnsanların en büyük dostları zorluklardır, çünkü insanları karşılaştıkları bu zorluklar güçlendirir.

 

42) Bir şeyi öğrenmek istiyorsanız, önce onu sevmeniz gerekir.

 

43) Bir işe girişip, iş kurmak istiyorsanız, merdivenleri atlayarak değil, merdivenleri teker teker çıkmalısınız, ne kazanırım diye bakmayın, ne kaybederim, diye düşünün.

 

44) Hiç kimseyi topluluk önünde eleştirmeyin, birini eleştirecekseniz yalnızken güzel bir dille söyleyin.

 

45) Erken uyanın, gününüzü iyi değerlendirin, unutmayın ki 3 sabah erken kalkan 1 gün kazanır.

 

46) Hiçbir zaman çıktığınız kapıyı hızla çarpmayın, geri dönmek isteyebilirsiniz.

 

47) Bir karar alırken her açıdan düşünün, unutmayın ki gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz, öbür düğmelerde yanlış gider.

 

48) Evlenme, hayatın yüzde ellisini etkileyen önemli bir olaydır. O yüzden eş seçiminde acele etmeyin, iyi araştırın, kendi denginizle evlenin, eşinizi gözünüzle değil, kulağınızla seçin.

 

49) Unutmayın ki 4 şey geri gelmez: Söylenen söz, atılan ok, geçen zaman ve kaçırılmış fırsat.

 

50) Kendinize her zaman hedefler belirleyin, hedefiniz olmazsa çalışmaktan zevk alamazsınız. Ayrıca, hedeflerinizi küçük bölümlere ayırın, hedeflerinize ulaşmak için her gün küçük bir adım atın. Size hedefleriniz konusunda destek olacak bir arkadaş edinin.

 

51) Gülümsemesini bilmeyen insan dükkan açmamalıdır.

 

52) İnsanlara, kızgınlık zamanını görmeyinceye kadar itimat etmeyin.

 

53) Her hatayı yapabilirsiniz; fakat aynı hatayı 2 kere yapmayın. Hata yaptığınızda şu 3 şeyi uygulayın: Kabul edin, ders alın ve tekrarlamayın.

 

54) Seyahat edin, il dışı, yurt dışı gezilerine katılın. Bilin ki dünya bir kitaptır ve gezmeyenler sadece tek sayfa okurlar.

 

55) Yemek yapmayı öğrenin, internetten yemek videolarını izleyin.

 

56) Yapmanız gereken her şeyi zamanında yapın, ertelemeyin. Unutmayın ki zamanında 1 adım atmayan tembel, sonradan 100 adım atmak zorunda kalır.

 

57) Maddi açıdan bir başkasına muhtaç olmayın, çalışın. Az da olsa erkenden para kazanın ve mutlaka ekonomik özgürlüğünüzü kazanın.

 

58) Etkili ve güzel konuşmak için çalışın, bu konuda kitaplar okuyun, diksiyonunuzu geliştirin, Türkçeyi doğru kullanın. Önemli görüşmeleriniz için önceden, ne konuşacağınızın planını yapın.

 

59) Her gün kitap okuyun, unutmayın ki kitapsız yaşamak; Kör, sağır ve dilsiz yaşamak gibidir.

 

60) Uzaklara gitseniz bile aile veya akrabalarınızla olan bağınızı asla koparmayın.

 

61) Bir bankada kendinize ait bir hesap açtırın ve bunu sizden başka kimse bilmesin, ayrıca zor zamanlar için hesabınız da bir miktar para biriktirin.

 

62) Yeniliklere açık olun, kendinizi devamlı olarak geliştirmeyi hedefleyin.

 

63) Başkasından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan şey, dünkü halinizden üstün olmanızdır.

 

64) Yavaş konuşun ama hızlı düşünün.

 

65) İnsanlarla tartışmaya girmeyin, tartışmak zorunda kalırsanız, sesinizi değil sözünüzü yükseltin.

 

66) Bilgisayar ve İnternet'i en iyi şekilde kullanmayı öğrenin, kendinizi bu konuda çok iyi geliştirin, mutlaka ders alın ve kursa gidin.

 

67) Bir defter alın, ismini Bilgi Defteri koyun, kitap okurken veya araştırma yaparken bazı önemli bilgileri bu deftere yazın, defteri arada bir tekrar edip okuyun, çünkü okunan birçok bilgi unutuluyor.

 

68) Çıraklığını yapmadığınız bir işin patronluğunu yapmayın.

 

69) Hiç kimsenin hatasını yüzüne vurmayınız. Hata işleyene, hatasını, başka birini örnek göstererek anlatınız.

 

70) Bir konuyu çalıştığınızda veya bir iş yaptığınızda, her zaman en önemli olanı, en öne alın.

 

71) İnternetten; alışveriş yapmayı, haber sitelerini takip etmeyi, E-devlet hesabı açmayı, E-posta hesabı açmayı, okulunuzun ve devlet kurumlarının sitelerini takip etmeyi, sosyal medyayı, faydalı konularda videolar izlemeyi, doğru kaynaklardan araştırma yapmayı, yaşadığınız şehirle ilgili haberleri ve duyuruları takip etmeyi öğrenin.

 

72) Tüm sınavlara hazırlıkta şunları yapın: Güvenilir kaynaklar alın, çözümlü soru bankalarından ve çözümlü denemelerden yararlanın, çıkmış soruları çözün, konuları not alarak çalışın, konu çalışmak yerine daha çok soru çözün, yeni çıkan kitapları inceleyin, internetten yararlanın, tecrübeli öğretmenlerin videolarını izleyin, sınavı kazananların yorumlarını okuyun, kursa gidin, günlük, haftalık veya aylık planlar yapın.

 

73) Düşüncelerinize dikkat edin, çünkü onlar sözleriniz olur. Sözlerinize dikkat edin, çünkü onlar davranışlarınız olur. Davranışlarınıza dikkat edin, çünkü onlar alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınıza dikkat edin, çünkü onlar sizin karakterinizi oluşturur.

 

74) Popüler bilgisayar ve telefon programlarını ve yeni çıkan programları araştırın, kullanmayı ve kurmayı öğrenin. Örneğin: Photoshop, Ofis Yazılımları, Gom Player, Adobe, Video İndirici, Google Play, Whatsapp, Navigasyon, Movie Maker Video Düzenleyicisi, Twitter, Facebook, Telegram, Instagram, Pinterest, Letgo, Google Drive, Messenger, Trendyol vb.

BU YAZININ 3. BÖLÜMÜNÜ (Devamını) OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hayata Dair Tavsiyeler Kişisel Gelişim Önerileri Sinan Aklıselim

Benzer Kişisel Gelişim Önerileri

Hayata Dair Tavsiyeler 2 Hakkında Yorum Yazın...
  

Hayata Dair Tavsiyeler 2 Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Hayata Dair Tavsiyeler 2