HAYATA DAİR TAVSİYELER-3
BU YAZININ 2. BÖLÜMÜNÜ (Öncesini) OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
75) Kitap seçimine dikkat edin, daha çok bilgi içerikli kitaplar okuyun: Tarihi, Bilimsel, Kişisel gelişim, Dini, Genel kültür, Psikoloji kitaplarını daha çok okuyun. Doğru, güvenilir yazarları tercih edin.
76) Şu 5 şey gelmeden önce bu 5 şeyin kıymetini bilin: İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin, meşguliyet gelmeden önce boş zamanın, hastalık gelmeden önce sağlığın, fakirlik gelmeden önce zenginliğin, ölüm gelmeden önce hayatın kıymetini bilin.
77) Öfkenizi kontrol edin. Öfkeliyken konuşmayın, konuşursanız pişman olabilirsiniz. Öfkenizi yutun, öfke geçici bir delilik halidir, bazen susmak en güzelidir.
78) Hoşlanmadığınıza sabretmedikçe, hoşlandığınızı elde edemezsiniz ve küçük olaylar karşısında sabırlı olamazsanız, büyük planlarınızı gerçekleştiremezsiniz.
79) Sevdiğinizi elde edemezseniz, elde ettiğinizi sevmeye çalışın.
80) Yarının endişesini bugünden çekmeyin, her günün kendine yeter endişesi vardır.
81) İnsan Haklarını öğrenin, haksızlığa uğramayın, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni araştırın, okuyun.
82) Şunu bilin ki size söz taşıyan, sizden de söz taşır.
83) Her doğruyu her yerde söylemeyin.
84) En iyi kitapları en önce okuyun; aksi halde hepsini okumanız için fırsat bulamayabilirsiniz.
85) Popüler Web Siteleri ve yeni çıkan siteleri araştırın, kullanmayı öğrenin. Örneğin: Sahibinden.com, Youtube, Haber7, Ekşi sözlük.com, Mynet, E-Devlet, Blogspot.com, Donanım Haber, Memurlar.net, Amazon.com, Wikipedia Ansiklopedi, Kitap Yurdu, Gmail, Nasıl yapılır.net, Linkciniz.tr ( 100'lerce Web Sitesini gösterir), Gezginler.com, Tamindir.com, Tekzen, Hepsiburada.com, Teknosa, N11, Gitti gidiyor, dersimiz.com vb.
86) Akılsızlar, hırsızların en zararlılarıdır, zamanınızı ve neşenizi çalarlar.
87) Bilinçli olun Vatandaşlık Haklarınızı öğrenin. Örneğin: Özel Hayatın Gizliliği, İnsanca Yaşama Hakkı, Sosyal Güvenlik Hakkı, Haberleşme Özgürlüğü, Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü, Din ve Vicdan Özgürlüğü, Düşünce Özgürlüğü, Kişi Dokunulmazlığı Hakkı, Tazminat Hakkı, Tüketici Hakları, Hasta Hakları, Eğitim Hakkı, Bilgi Edinme Hakkı, Gözaltın da iken ücretsiz olan Avukat Talep Etme Hakkı, Delil Toplama Hakkı, Mahkeme de Susma Hakkı vb.
88) Akıllı insan, düşündüğü her şeyi söylemez; fakat her söylediğini düşünür.
89) Önemli Kamu, Kurum ve Kuruluşların görev, yetki ve hizmetlerini araştırın, öğrenin. Örneğin: Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Müdürlüğü, Valilik, Belediye, Defterdarlık, Muhtarlık, Türkiye İş Kurumu, ÖSYM, Milli Eğitim Müdürlüğü, TUBİTAK, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Noterler, KOSGEP vb. Ayrıca büyük Holdingler, Vakıflar, Dernekler ve Firmaları da araştırın, öğrenin.
90) Beyaz eşya, mobilya, mutfak aletleri, giyim, elektronik vb. tüm alışverişleriniz de marka seçimine dikkat edin, araştırın. İnternetten kullanıcıların yorumlarını okuyun, kaliteli ve güvenilir markaları tercih edin.
91) Bilin ki cahillik 3 türlüdür: Hiçbir şey bilmemek, gerekeni bilmemek ve bir sürü gereksiz şeyler bilmek.
92) Çalışırken sağlığınıza her zaman dikkat edin. Bilin ki birçok insan, para kazanmak için önce sağlığını harcıyor, sonra sağlığını geri kazanmak için parasını harcıyor.
93) Bilgi içerikli olan kitaplarınızı 1 defa okuduktan sonra atmayın. 3-4 yıl sonra bir kez daha okuyun veya altını çizdiğiniz önemli yerleri zaman zaman okuyun, çünkü bilgiler tekrar edilmezse unutulur.
BU YAZININ 4. BÖLÜMÜNÜ (Devamını) OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Hayata Dair Tavsiyeler Kişisel Gelişim Önerileri Sinan Aklıselim