Eğitim Sitesi

Hayata Dair Tavsiyeler 4

HAYATA DAİR TAVSİYELER-4 94) Bir İle yerleşmeyi düşünüyorsanız, öncelikle araştırma yapın. Örneğin: İlin iklimi nasıl (Yıllık yağış miktarı, ortalama sıcaklık vb.), hava temizliğinde kaçıncı sırada, ulaşımı rahat mı ( Metro, Tramvay, Hızlı Tren var mı), ekonomik açıdan kaçıncı sıradadır. Hangi ilçesi...

Hayata Dair Tavsiyeler 4

HAYATA DAİR TAVSİYELER-4

BU YAZININ 3. BÖLÜMÜNÜ (Öncesini) OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

94) Bir ile yerleşmeyi düşünüyorsanız, öncelikle o il hakkında araştırma yapın. Örneğin: İlin iklimi nasıl (Yıllık yağış miktarı, ortalama sıcaklık vb.), hava temizliğinde kaçıncı sırada, ulaşımı rahat mı ( Metro, Tramvay, Hızlı Tren var mı), ekonomik açıdan kaçıncı sıradadır. Hangi ilçesi daha gelişmiş, okuryazar durumunda kaçıncı sırada, gezilecek yerleri neler, sağlık olanakları nasıldır, iyi hastaneleri var mı, Türkiye de suç oranlarında kaçıncı sırada, genel olarak pahalı bir şehir mi, orada yaşayan insanların kültürleri nasıl vb. Ayrıca, o İlde yaşayanların yorumlarına da bakın.

 

95) Bir ile gezme amaçlı gidecekseniz öncelikle şunları öğrenin : İlin tanıtım videosunu izleyin, gezilecek yerlerini araştırıp nasıl gidilebileceğini öğrenin, şehir içi ulaşım nasıl, Otobüs, Metro, Tramvay güzergahları ve saatleri nelerdir. Şehir Haritasını inceleyin, Navigasyon kullanın, Otogar ve Hava alanı nerede öğrenin. En iyi restoranları, alışveriş merkezleri nerede bulunur, öğrenin, 15 günlük hava durumu nasıl, gezilecek yerlerin açılış ve kapanış saatlerini öğrenin, İl içi ulaşım kartı (AKBİL) alın, uygun otelleri araştırın vb.

 

96) İnternet Bankacılığı açtırın, kullanmasını öğrenin. Bunun için, öğretici videolar izleyin. İnternet Bankacılığı ile birçok işleminizi bankaya gitmeden yapabilirsiniz. Örneğin: Para transferi, elektrik, su, doğal gaz fatura ödemeleri, vergi ödemeleri, yatırım işlemleri, cep telefonuna TL yükleme, kira ödemesi, sigorta prim ödemeleri vb.

 

97) E- devlet hesabı mutlaka açtırın, kullanmayı öğrenin. E- devlet'ten birçok işlem yapabilir ve devlet kurumlarına gitmeden birçok belgeye ulaşabilirsiniz. Örneğin: İş başvuruları, borç sorgulama, burs başvuruları, öğrenci belgesi, randevu alma, nüfus kayıt örneği belgesi, sınav başvuruları, adli sicil kaydı, askerlik durum belgesi, abonelik başvuruları, trafik ceza sorgulama vb.

 

98) Başarıya, doğru kararlarla ulaşılır, doğru kararlara ise tecrübelerle varılır. Yanlış bir karar aldığınızda sakın üzülmeyin, olumlu düşünün, çünkü tecrübelerin birçoğu yanlış kararlar ile kazanılır.

 

99) Zevki her zaman kararında bırakın, asla zevki abartmayın, yoksa zevkin sonu ıstıraptır.

 

100) Temiz bir çevreye ve özellikle geri dönüşüme, elinizden geldiğince katkıda bulunun. Gelecek nesilleri ve doğada yaşayan tüm canlıları düşünerek hareket edin, sadece kendinizi düşünüp bencil olmayın. Pilleri, plastikleri, metalleri, kimyasalları, camları, kağıtları vb. geri dönüşümü mümkün olan maddeleri, ilgili tesislere ulaştırın.

 

101) Kendi ilgi ve yeteneklerinize uygun bir meslek belirleyin. Daha sonra o meslek de kendinizi geliştirin, bu konuda yazılmış tüm kitapları okuyun, en iyisi olmaya çalışın, bu konuda videolar izleyin, yaparak yaşayarak öğrenin. Ayrıca mesleğinizde, deneyimi olanlardan yardım almanız çok önemlidir, tecrübeli kimselerden yararlanın, biliniz ki ne kadar çok meslek erbabı kişi ile görüşürseniz, kendinizi o meslekte, o kadar çok geliştirmiş olursunuz.

 

102) Farklı iş becerileri de öğrenin. Her zaman asıl mesleğinizin yanında ikinci bir iş alternatifiniz yedekte olsun.

 

103) Eve işinizi, işe de evinizi taşımayın.

 

104) Yanlışlarınızı düzeltme adına, her daim insanlardan geri bildirim alın, eleştirilere açık olun, hatalarınızı düzeltip iyi olmaya gayret edin. Unutmayın ki insanın, kendini her yönden hatasız görmesi, en büyük hatadır.

 

105) Güçlü ve zayıf yönlerinizi bilip, farkında olun.

 

106) Diğer insanlardan bir şeyler öğrenin. Eğer okumayı bilirseniz, aslında her insan bir kitaptır.

 

107) İlk izlenimlere dikkat edin, her zaman iyi bir ilk izlenim bırakın.

 

108) Kendi menfaatiniz için başkalarını kullanmayın.

 

109) Karşılaşacağınız önemli durumlar için, nasıl tepki vermeniz gerektiğini önceden düşünün.

 

110) Paranızı bir yerlere yatırım yapın, uzun vadede size para kazandıracak yatırım planları yapın, araştırın, deneyimli olan insanlardan destek alın.

 

111) Sizi sinirlendiren şeyleri analiz edin ve öfkenizi kontrol altına alın.

 

112) Yeni insanlarla tanışın ve etrafınızı mutlu insanlarla kuşatın.

 

113) Günlük, haftalık ya da aylık yapılacaklar listesi hazırlayın.

 

114) Sizin için önemli olan dokümanlarınızı, kaybolmaya veya virüslere karşı yedekleyin.

 

115) Plansız harcamalardan kaçının. Aylık harcamalarınızı kayıt altına alın, paranızı gereksiz şeylere harcamayın.

 

116) Her türlü sözleşmeleri imzalamadan önce iyice okuyun.

 

add

tag Hayata Dair Tavsiyeler Kişisel Gelişim Önerileri Sinan Aklıselim

Kişisel Gelişim Önerileri Son Eklenenler

Hayata Dair Tavsiyeler 4 Hakkında Yorum Yazın...

  

Hayata Dair Tavsiyeler 4 Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Hayata Dair Tavsiyeler 4