Güncel Arıcılık terimleri sözlüğümüzde Açlık oğulu (Kovan terki) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Açlık oğulu (Kovan terki) nedir? Açlık oğulu (Kovan terki) ne demek? Açlık oğulu (Kovan terki) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Açlık oğulu (Kovan terki) Terimi Hakkında Bilgiler
Arıcılık Terimi Olarak Açlık oğulu (Kovan terki):
Kovan içinde balın azaldığı ve merada balözünün olmadığı durumda, arıların ümitsizliğe kapılarak bir miktar bal, çiçektozu ve yavruyu bırakarak kovanı terk etmesi.
Benzer Arıcılık Terimleri
Adi ishal (Dizanteri): İlkbaharda arıların faaliyete geçtiği sıralarda görülür. İshale yakalanmış arılar, koyu sarı, yapışkan, sulu ve pis kokulu bir pislik çıkarırlar. Uzun zaman içeride kapalı kalmak, arıları ekşimiş veya bozulmuş şuruplarla beslemek, rutubet, soğuk veya kışın kovanlarda yeter derecede bal bulunmaması dolayısıyla arıların polenlerle beslenmeleri hastalığı meydana getiren başlıca nedenlerdir.
Adi yavru çürüklüğü: Mikrobik olmayıp, yavru üşümelerinden oluşan çürüklük.
Afrika arısı: Afrika kıtasında yaşayan hırçın ve saldırgan arı ırkı. (Apis mellifera adansonii)
Akrabalı yetiştirme: Bir arılıkta uzun süre aynı kovandan veya aynı hattan gelen arılardan çok sayıda ana arı üretilmesi veya üretilen ana arıların, suni dölleme yöntemiyle aynı hattın erkek arılarıyla döllenmesiyle yapılan ana arı üretimi.
Alaca arı (Bombus arısı): Meyve bahçelerinde ve seralarda sebzelerin tozlaşmasında da (döllenme) kullanılan, sadece siyah rengi olduğu gibi sarı, siyah, beyaz renkli kuşakları olan uzun tüylü (kıllı), Dünya da bir çok türü bulunan, tombul arı türü.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü