Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Ekolojik Denge terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ekolojik Denge nedir? Ekolojik Denge ne demek? Ekolojik Denge hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ekolojik Denge Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ekolojik Denge:
İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününü.
Coğrafya Terimi Olarak Ekolojik Denge:
İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan koşulların bütünü.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Ekolojik Denge:
İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini doğal yapılarına uygun bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününe çevre dengesi denir.
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekolojik Denge:
Bir ekolojik sistemin yapay olarak etki yapılmadığı sürece genel karakterlerini koruyup kararlılık göstermesidir. Bu hiç değişiklik olmayacağı anlamına gelmez. Zaman içinde değişiklik olacaktır fakat bu ekosistemin genel karakterini bozacak düzeyde olmaz.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Ekonomik Analiz: Sosyal fayda analizinin gelir dağılımına etkisinin değerlendirilmemesi durumunda, yapılan analiz.
Ekonomik Sınıflandırma: Kapsama dahil kamu idarelerinin gelir ve giderlerinin türleri itibarıyla sınıflandırılması.
Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde, Elektrik ve Havagazı Tüketiminden alınan vergi.
Elektronik Belediye (E-Belediye): Belediye yönetimi ile yerel yönetim hizmet ve faaliyetlerinde enformasyon teknolojilerinin kullanımı, vatandaş ve işletmelere internet üzerinden etkin bir biçimde hizmet sunumu, kurum içi birimlerin bilgisayar ağları ile entegrasyonu ve ilgili dış birimlerle ağ üzerinden iletişimin sağlanması.
Elektronik Posta (@): e-mail, e-posta. İki ya da daha fazla kullanıcının, farklı anlarda birbiri ile bilgisayar ağı üzerinden haberleşme aracı, ileti.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü