Eğitim Sitesi

Geri Kazanım Nedir? Geri Kazanım Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Geri Kazanım terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Geri Kazanım nedir? Geri Kazanım ne demek? Geri Kazanım hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Geri Kazanım Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Geri Kazanım:

Tekrar kullanım ve geri dönüşüm kavramlarını da kapsayan; atıkların özelliklerinden yararlanılarak içindeki bileşenlerin fiziksel, kimyasal veya biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesi.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Geri Kazanım:

Tekrar değerlendirilebilir atıkların; kaynağında ayrı toplanması, sınıflandırılması, fiziksel ve kimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye dönüştürülmesine denir.

Geri dönüşüm işleminin en önemli basamağı, kaynakta ayırma ve ayrı toplam oluşturmaktadır. Bu atıklar, normal çöple karıştığında bu malzemelerden üretilen ikincil malzemeler çok daha düşük nitelikte olmaktadır.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Getto: Bir kentin, herhangi bir azınlıkça yerleşilen, genelde kötü koşulların hakim olduğu, mahrumiyet bölgeleri.

Gıda Katkı Maddeleri: Gıda maddelerine dayanıklılık, çekicilik, kıvam, tat yada hazırlama kolaylığı sağlamak için, hazırlanmaları ya da işlenmeleri sırasında özellikle katılan maddeler.

Gider: Gelir elde etmek amacı ile yapılan aktif tükenmeleridir. Aktifte (varlıklarda) bir azalmayı ifade eder.

Gider Kesin Hesap Cetveli: Bütçe ile verilen ödenek, yılı içinde eklenen ödenekler, yılı içerisinde gerçekleştirilen giderler, yılı içinde ödenen veya emanete alınan giderler, mali yıl sonunda kalan borç, kullanılmayıp iptal edilen ödenek artığının yer aldığı cetvel.

Göç: Fizikî veya coğrafî hareketlilik. Bir yerleşim biriminden, bir siyasî sınırı olan toprak parçasından başka bir yerleşim yerine doğru, fert, grup veya kitle hâlinde gerçekleşen bir hareket.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü