Ahlak Felsefesi Terimi Hakkında Bilgiler
Ahlakın ne olduğunu, ahlaki davranışın nasıl oluştuğunu, insan davranışlarının temellerini, iyi ve kötü eylemlerin nedenlerini, ahlaki eylemlerin amacını, ahlaki davranışların olmasını sağlayan temel ilkelerin yapısını ve özünü inceleyen felsefenin bir alt disiplinidir.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:
Rehberlik ve Danışmanlık Psikolojisi: Normal yaşamda karşılaşılan sorun ve sıkıntıları, çevreye uyum güçlüklerini ele alan psikoloji dalı rehberlik ve danışmanlık psikolojisidir. Klinik ps
Zülf: Farsça, yanağın iki yanına sarkan saça denir. Hiç kimsenin ulaşamadığı gaybî hüviyyet
Distopya: Distopya, ütopik toplum anlayışının anti-tezi olarak kullanılır. Distopik bir toplum, otoriter ve baskıcı bir sistem olarak ifade edilir. İlk kez John
Dini Kurallar: Allah (c.c.) tarafından insanların dünya ve ahirette kurtuluşa ermeleri, mutlu ve huzurlu olmaları için gönderilmiş ilahi kanun ve kurallardır.
Sosyal ve yasal engeller: Bireyin amacına ulaşmasını engelleyen toplumsal değerler ve kanunlara sosyal ve yasal engeller denir.
Algıda Örgütleme (Organizasyon): Duyumları oluşturan nesne ya da olayların, zihin tarafından bir düzene konulup biçimlendirilmesine algıda örgütleme denir.