Arafat Terimi Hakkında Bilgiler
Mekke'nin doğusunda, hacıların kurban bayramının arife günü toplandıkları tepe.
1- Hacı adaylarının "vakfe" yapmak üzere arefe günü toplandıkları, Mekke'nin güneydoğusunda bulunan bir bölgedir. Vakfe haccın farzlarından biridir. Zilhiccenin dokuzuncu günü olan Arefe günü, yani Kurban Bayramı'ndan bir gün önce hacıların dua ederek bekledikleri alan. Arafat, Mekke'nin yirmi kilometre doğusundadır. Arafat tepesinin diğer adı ''Rahmet dağı' anlamında 'Cebelürrahme' dir.
2- Sözlükte; bilme, anlama ve tanıma anlamlarındaki a-r-f kökünden türeyen "Arafat", Mekke'nin 25 km. güney doğusunda ova görünümünde düz bir alanın adıdır. Doğu, kuzey ve güneyi dağlarla çevrilidir. Arafat, Hıll bölgesinde Harem sınırları dışında kalır. Harem sınırı ile Arafat arasında Urene vadisi vardır. Arafat'ın ortasında "Cebel-i Rahme" (rahmet dağı), batısında"Nemîre Mescidi" yer alır. Arafat, günümüzde ağaçlandırılmış ve dokuz oto yol ile Müzdelife'ye bağlanmıştır. Haccın aslî rüknü olan vakfe burada yapılır.
Mekke'nin doğusunda, hacıların, Kurban Bayramının arife günü toplandıkları tepe.
Sözlükte; bilme, anlama ve tanıma anlamlarındaki a-r-f kökünden türeyen "Arafat", Mekke'nin 25 km. güney doğusunda ova görünümünde düz bir alanın adıdır. Doğu, kuzey ve güneyi dağlarla çevrilidir. Arafat, Hıll bölgesinde Harem sınırları dışında kalır. Harem sınırı ile Arafat arasında Urene vadisi vardır. Arafat'ın ortasında "Cebel-i Rahme" (rahmet dağı), batısında"Nemîre Mescidi" yer alır. Arafat, günümüzde ağaçlandırılmış ve dokuz oto yol ile Müzdelife'ye bağlanmıştır. Haccın aslî rüknü olan vakfe burada yapılır.
Benzer Tarih Terimleri:
Kardinal: Papayı seçen, ona danışmanlık eden ya da onun yardımcılığını yapan yetmiş beş din adamından her biri.
Kürek Cezası: Suçlulara ceza olarak savaş gemilerinde kürek çektirmesidir. Osmanlı Devleti'nde sonraları ağır hapis cezasına da bu ad verilmiştir.
Athena: Eski Yunan'da savaş ve kentlerin koruyucu tanrıçasıdır.Sembolü zeytin dalı, kalkan ve baykuştur.
Kam: Eski Türklerde din adamı.
Fütüvvet: Alçak gönüllülük, yiğitlik, eli açıklık, başkalarını sevmek, dünya malına önem vermemek, hoşgörü vb. gibi ahlaki temellere dayanan, Anadolu'da XIII. y
Sur: Kale duvarı, yüksek duvar.