Askerî Yasak Bölge Nedir? Askerî Yasak Bölge Hakkında Kısaca Bilgi

Askerî Yasak Bölge Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Askerî Yasak Bölge:
Askerî güvenlik nedeniyle girişlerin yasaklandığı bölge.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Askeri Yasak Bölge:
Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölgedir. Askeri yasak bölgeler 1 inci ve 2 inci askeri yasak bölgeler olmak üzere ikiye ayrılır. 1 inci derece askeri yasak bölgeler; içerisindeki taşınmaz mallar kamulaştırılır. 2 inci derecedeki askeri yasak bölgelerde yabancı uyruklu kimseler taşınmaz edinemezler, edinmişlerse tasfiye edilir. Yabancılar izin almadan bu bölgede taşınmaz kiralayamazlar. Bu hükümlere aykırı hareket edenler cezalandırılır. Yetkili komutanlıkça izin verilmeyen her türlü inşaat durdurulur.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Askeri Yasak Bölge:
Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölgedir.

Askeri yasak bölgeler 1. ve 2. askeri yasak bölgeler olmak üzere ikiye ayrılır.

1. derece askeri yasak bölgeler içerisindeki taşınmaz mallar kamulaştırılır.

2. derecedeki askeri yasak bölgelerde yabancı uyruklu kimseler taşınmaz edinemezler, edinmişlerse tasfiye edilir. Yabancılar izin almadan bu bölgede taşınmaz kiralayamazlar. Bu hükümlere aykırı hareket edenler cezalandırılır. Yetkili komutanlıkça izin verilmeyen her türlü inşaat durdurulur.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Full Board (FB): Tam pansiyon (TP)

Available Rooms: Satışa hazır odalar.

Net Bugünkü Değer Yöntemi: Net bugünkü değer yöntemiyle proje değerlendirilmesinde yatırımın gelecekteki nakit girişlerinin bugünkü değeriyle yatırım maliyeti arasındaki fark bu

Complimentary: Genel Müdür talimatıyla ücretsiz oda tahsisi.

Küme Yaklaşımı: Ortak bir amaca yönelik değişik projelerin önceliklerinin gerçekleştirilmesi yolu ile toplu yarar sağlanması.

Duty-Free: Gümrük vergisi muafiyeti.