Bağışıklık Terimi Hakkında Bilgiler
Belirli bir mikroorganizmaya karşı vücudun direncidir. Aktif ve pasif olmak üzere iki tip bağışıklık (immünite) vardır. Aktif immünite, hastalığın, çok hafif de olsa, bizzat geçirilmesiyle oluşur. Hastalığa neden olan organizmalar, vücutta antikor reaksiyonları uyandırırlar ve bu reaksiyonlar, bazı vakalarda, hayat boyu devam eder. Pasif immünite ise, antikor reaksiyonu uyandırıcak nitelikte, fakat kuvveti azaltılmış veya değiştirilmiş olan mikropların vücuda aşılanmasıyla oluşur.
Bir organizmada, bazı mikroplara, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal ya da sonradan aşı ile kazanılmış direnç.
Bir organizmada, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal yada sonradan kazanılmış direnç.
İnsan vücudunu dış etkenlere karşı koruyan savunma sistemine bağışıklık denir.
Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri:
Kanal Tedavi Terapisi: Dişin pulpasının alınıp yerinin guta perca denilen malzemelerle homojen doldurulması işlemi.
Efervesan: Suya atıldığı zaman küçük gaz kabarcıkları çıakrtarak köpüren, eriyen.
Gülme Gazı: Azot gazının genel adı; endişe gidermek ve hastaları rahatlatmakta kullanılır.
Deskuamasyon: Diş etinin soyulması. Deskuamatif gingivitis hallerinde, bazı kırmızı ve gri noktalara rağmen diş eti dokusu düzgün ve parlak görünebilir. Ancak, diş
Kesici Uçlar: Ön dişlerin ısırmaya/ kesmeye yarayan uçlarıdır.
Palatal: Ağzın üst kısmı, damak.