Bağışıklık Nedir? Bağışıklık Hakkında Kısaca Bilgi

Bağışıklık Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Bağışıklık:
Belirli bir mikroorganizmaya karşı vücudun direncidir. Aktif ve pasif olmak üzere iki tip bağışıklık (immünite) vardır. Aktif immünite, hastalığın, çok hafif de olsa, bizzat geçirilmesiyle oluşur. Hastalığa neden olan organizmalar, vücutta antikor reaksiyonları uyandırırlar ve bu reaksiyonlar, bazı vakalarda, hayat boyu devam eder. Pasif immünite ise, antikor reaksiyonu uyandırıcak nitelikte, fakat kuvveti azaltılmış veya değiştirilmiş olan mikropların vücuda aşılanmasıyla oluşur.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Bağışıklık:
Bir organizmada, bazı mikroplara, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal ya da sonradan aşı ile kazanılmış direnç.

 

Biyoloji Terimi Olarak Bağışıklık:
Bir organizmada, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal yada sonradan kazanılmış direnç.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bağışıklık:
 İnsan vücudunu dış etkenlere karşı koruyan savunma sistemine bağışıklık denir.

 

Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri:

Diş Eti Çekilmesi: Diş eti çekilmesi (DÇ), diş eti kenarının travma, inflamasyon veya çeşitli anatomik faktörler nedeniyle mine-sement sınırına göre apikale doğru yer d

Ensefalon: Beyin

Ödem: Diş eti dokularında su toplanmasıyla oluşan şişlik.

Siyah Kıllı Dil: Dil üzerindeki papillaların büyümesi.

Avurt: Ağız içinde yanakların oluşturduğu bölge.

Antiviral: Virüslara etkili, virusların zararlı etkilerini önleyen.