Çatı Terimi Hakkında Bilgiler
Yapıların üzerini, akıntılı bir tarzda örtecek malzemeyi taşımak üzere yapılan iskelet.
1-Fiillerin özne ve nesne alıp almamaları yönüyle incelenmesine çatı denir.
2-Öznenin eylemi yapmasına, eylemin etkisinde kalmasına, eylemle ilgili olmasına ya da bir varlığı etkileyip etkilememesine göre eylemin bildirdiği durum.
Yapıları dış atmosferden gelen yağmur, rüzgar, kar ve dolu gibi etkenlerden koruyan elemanlar. Genellikle ahşap, çelik ve betonarmeden yapılan çatılar konut, işyeri, atölye, fabrika, hastane, okul ve buna benzer pek çok yapıda kullanılmaktadır. Sundurma, beşik, kırma, çadır, mansard, konik, piramit, soğanbaşı tipleri vardır. Çatı şekli binanın çatı katı döşemesi, iklim özellikleri vb. duruma göre değişiklik gösterir.
1.Birbirine çatılmış, çakılmış şeylerin hepsi.
2. Yapıların üstünü akıntılı bir tarzda örtecek malzemeyi taşımak üzere yapılan çoğu ahşap veya maden iskelet.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:
GSYİH: Gayri Safi Yurtiçi Hasıla. Genellikle bir yılda, bir ülke sınırları içerisinde üretilen tüm tamamlanmış malların piyasa değeri. GSMH'a işçi dövizi, ka
Jeodezi: Yerölçüm. 1) Yeryüzünün veya yeryüzü parçalarının şekil, büyüklük ve konum bakımından tayinidir. 2) Yeryüzünün ölçülmesi, hesabı ve çiziminde kullanıl
Vesayet Denetimi: Yerel yönetimlerin kendileri dışında yer alan başka idari kuruluşlar tarafından denetlenmesi.
Birim Fiyat No: "Poz no" olarak da bilinir. Rayiç veya birim fiyatların tanınmasına yarayan bir kod numarası.
Toplu İş Uyuşmazlığı (İş Uyuşmazlığı): Toplu sözleşme sürecinde veya toplu iş sözleşmesinin imzalanmış olmasından sonra, uygulamada ortaya çıkacak anlaşmazlıklar ve sorunlar.
Tekzip: Yalanlamak. Yalan olduğunu söylemek. İnkar, veto.