Çevre Kirliliği Nedir? Çevre Kirliliği Hakkında Kısaca Bilgi

Çevre Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
İnsan sağlığına, doğal kaynaklara, ekosisteme zarar verebilecek her türlü maddenin ve enerji biçiminin etkinlik gösterebilecek düzeyde çevrede bulunma durumu.

 

Coğrafya Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
1- Çevrede bulunan hava, su, toprak, bitki örtüsü gibi doğal ortamların insanlar tarafından; duman, zehirli gaz, çöp, plâstik, deterjan, tarım ilâcı, kanalizasyon ve sanayi atıklarıyla kirletilmesi. Böylece hava kirliliği, su kirliliği ve toprak kirliliği gibi sorunlar ortaya çıkar. Ayrıca gürültü (ses kirliliği) de bir çevre kirliliğidir.

2- İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu, havada, suda ve toprakta meydana gelen, olumsuz gelişmelerle ekolojik dengenin bozulması sonucu ortaya çıkan, gürültü ve atıkların çevrede oluşturduğu arzu edilmeyen sonuçlar.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
1. İnsanların etkinlikleri sonucu havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle doğal dengenin bozulması.

2. Yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sağlığını etkileyen, cansız ve çevredeki maddeler üstünde yapısal zararlar veren ve bazı nitelikleri bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa karışması olayıdır.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
Üretim ve tüketim faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkan katı, sıvı, gaz biçimindeki artık(atık)ların fizik ve biyolojik ortamı olumsuz yönde etkilemeleri.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
1. Çevrenin doğal yapısını ve bileşiminin bozulmasını, değişmesini ve böylece insanların olumsuz yönde etkilenmesini çevre kirlenmesi olarak tanımlanabilir.

2. Yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sağlığını olumsuz etkileyen, cansız öğelerin üzerinde yapısal zararlar veren maddelerin hava, su ve toprağa karışması olayıdır.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
Bütün canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen, cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin; hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayıdır.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu, havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle ekonomik dengenin bozulması ve aynı faaliyetler sonucu ortaya çıkan koku, gürültü ve atıkların çevrede meydana getirdiği arzu edilmeyen sonuçlar.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Golgi Aygıtı: Hücre organeli, golgi cisimciği de denir. - Salgı maddelerini üretip zarla paketleyerek salgılar. Süt bezi, ter bezi, tükrük bezi, yağ bezi... gibi s

Mezoderm: Embriyo gelişimi sırasında oluşan 3 tabakadan ortada olanı, orta deri.

Abiyotik: Canlılık göstermeyen, cansız.

Biyotik potansiyel: 1-Bir populasyonda ölümlerin en az, çoğalmaların en yüksek düzeyde olması sonucu populasyonun en çok artma oranı. 2-Tüm çevre koşulları optimum yaş

Hipofiz: 1. Vücuttaki çeşitli fonksiyonları düzenleyen birçok hormonu üreten ve salgılayan, beyin tabanında hipotalamusun hemen altında yerleşmiş olan endokrin

Deltat: Eşkenar üçgen biçiminde. Yaprak sapı üçgeninin tabanının ortasında bulunur.