Cins Nedir? Cins Hakkında Kısaca Bilgi

Cins Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Cins:
Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan bir terim olup, türleri içerisine alan taksonomik bir gruptur.Örneğin köpek (Canis), meşe (Quercus) gibi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Cins:
Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan bir terim olup, türleri içerisine alan taksonomik bir gruptur.Örneğin köpek (Canis), meşe (Quercus) gibi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Cins:
1- Genel nitelikleri aynı olan nesnelerin tümü.

2- Cins, "altında türlerin sıralandığı şeydir" diye tanımlanabildiği gibi, "gerçekleri farklı olan şeylere, bunlar denir diye sorulduğunda verilen yanıttır" biçiminde de tanımlanabilir. Örneğin, "domates, biber, patlıcan nedir?" diye sorulduğunda, "sebze" yanıtı cinsi gösterir. İçlem açısından bakıldığında "cins, özellikler yığınıdır."

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Cins:
Aralarında ortak özellikler bulunan varlıklar topluluğu.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Cins:
Birçok kalıtsal özellikleri yönünden, birbirine benzeyen ve aralarında sıkı bir akrabalık ve orijin birliği gösteren türlerin, oluşturduğu gruba verilen taksonomik isimdir.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Biyoinformatik: DNA sekansları gibi karmaşık biyolojik bilgilerin analizinde, bilgisayarların ve/ya da matematiğin kullanılması.

Özellik: Genetikte, bir karakterin özgül bir formu. Göz rengi, bir karakterdir; kahverengi göz ve mavi göz ise özellikleridir.

Analog: 1. Görünüş ve işlerde benzer fakat köken bakımından farklı. 2. Köken bakımından değişik olmakla beraber aynı görevi yapan yapılardan her biri. 3

İmplantasyon: Döllenmiş yumurtanın rahim'in (uterus) Yumuşak dokusuna gömülmesi, döl tutma. Erken memeli embriyosunun, rahim astarına tutunarak içerisine gömülmesi

Patoloji: Hastalık bilimi, hastalığın nedenlerini araştıran uzmanlık dalı.

Genom: 1. Her bir canlının kromozomlarında yer alan kalıtsal malzeme. 2. Prokaryot ya da ökaryot organizmalarda bulunan genetik materyalin tümü. 3. Bir