Değer Terimi Hakkında Bilgiler
Malda toplanan insan emeği, kıymet.
1. İnsanların bir mala ya da hizmete yükledikleri öneme değer denir.
2. İnsanın insanla ve doğa ile olan ilişkisinden doğan birtakım belirlemeler bütünü. Ahlaki bakımdan bir niteliğe, bir davranış tarzına verilen önem.
3. Kişinin, isteyen, ihtiyaç duyan bir varlık olarak nesne ile bağlantısında beliren şey. İnsanların ihtiyaç ve istemeleri farklı olduğundan sayısız değer türleri vardır.
4. Nesne ve olaylar hakkında yaptığımız olumlu ve olumsuz değerlendirmelerdir. Duygu, istek ve ihtiyaçlara bağlıdır.
Bilinen yararların fiyata oranı.
Bir nesnenin maddi ya da parasal karşılığı, değişim ortamı ya da benzeri bir standarda göre tahmin edilebilen miktar; ayrıca, nesnenin gerçek ya da olması gereken kıymetine, yararına ya da önemine göre göreceli statüsü.
1. Bir varlığın ruhsal, toplumsal, ahlaksal ya da güzellik yönünden taşıdığı düşünülen yüksek ya da yararlı nitelik.
2. Bir değişkenin ya da bilinmeyenin sayı ile anlatımı.
Bir ulusun sahip olduğu sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel değerlerini kapsayan maddi ve manevi öğelerin bütünü.
Postada kullanılan değerli kağıtların üzerlerinde rakam ve bazılarında ayrıca yazı ile gösterilen ve bunların postadaki satış fiyatını belirten para tutarı veya bir serideki pullardan herhangi bir serideki pullardan herhangi biri.
Bir tablonun genel renk ahengi. Tablodaki bir rengin öteki renklere kıyasla değeri, açıklığı, koyuluğu, canlılığı, solukluğu.
Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:
Yeşil Mercimek: Yurdumuzda özellikle İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde üretimi yapılan, sultani ve küçük yeşil gibi çeşitleri olan bakliyat.
Tumbalı Baskül: Tartım işlemini belli ağırlıklarda belli zaman periyotlarında yaparak toplam tartımın tumba sayısı ile belirlendiği tartı aleti.
Burçak: Baklagiller familyasından bir yem bitkisi. Mercimeğe benzeyen, otsu bir bitkidir. Mor renkli, salkım biçiminde çiçek açar. Yaprakçıklarının uç kısımla
Hasıla: Gelir, verim.
Müteşebbis (Girişimci): Bir ticaret ya da sanayii işine girişen kimse, (üretim faktörü).
Unun Su Kaldırması: Unun farinograf aletinde su verilerek hamur hale getirilip direncinin 500 konsistensi geçtiği ana kadar aldığı su miktarı, una verilen suyun en iyi ha