Dünya Gezegeni Terimi Hakkında Bilgiler
Dünya, Güneş Sistemi'nde Güneş'e en yakın üçüncü gezegendir. Güneş Sistemi'ndeki en yoğun ve beşinci büyük gezegendir. Şu an için üzerinde yaşam olduğu bilinen tek gezegendir. Katı ya da "kaya" ağırlıklı yapısı nedeniyle üyesi bulunduğu yer benzeri gezegenler grubuna adını vermiştir. Bu gezegen grubunun kütle ve hacim açısından en büyük üyesidir. Büyüklükte, Güneş Sistemi'nin 8 gezegeni arasında gaz devlerinin büyük farkla arkasından gelerek, beşinci sıraya yerleşir. Tek doğal uydusu Ay'dır. Yeryüzü, Yerküre, Mavi Gezegen ya da Latince adıyla Terra olarak da anılır.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
Nesil: 1. Belirli yaş gruplarından oluşan canlı topluluğu, kuşak.
2. Aynı çağda yaşayan ve hemen hemen aynı yaşta bulunan kimselerin tümü.
Alüminyum: Sembolü Al olup yer kabuğunun %7'sini kaplar. Beyaz, parlak ve hafif bir metal olup Periyodik cetvelin 3. periyot III A grubunda yer alır.
Fagositoz: Hücre zarından geçemeyen büyük katı moleküllerin yalancı ayaklarla hücre içine alınmasıdır.
Anıt: Önemli bir olayın veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, ab
Katalizör: Kimyasal tepkimeye katılmadan, kimyasal tepkimenin olmasını veya hızının değişmesini sağlayan, katalitik etkiye yol açan madde.
Fosforilasyon: ATP üretimi.