Eşeysiz Üreme Nedir? Eşeysiz Üreme Hakkında Kısaca Bilgi

Eşeysiz Üreme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Eşeysiz Üreme:
1. Tomurcuklanma, bir hücrenin bölünmesi veya yenilenme gibi yollarla gerçekleşen, genetik olarak birbirinin aynı olan yavruların meydana geldiği, sadece tek bir ebeveynin yer aldığı üreme şekli.

2. Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir. Cinsiyet faktörü kullanılmadan yapılan üreme şeklidir.

3. Erkek ve dişi bireylerin ayrı üreme hücrelerinin söz konusu olmadığı, tamamen benzer genetik yapıda bireylerin oluşumunu sağlayan üreme tipi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Eşeysiz Üreme:
1- Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir.

2- İki ayrı cins hücrenin birleşmesi olmadan meydana gelen üreme şekli (tomurcuklanma,bölünme gibi)

 

Genetik Terimi Olarak Eşeysiz Üreme:
Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Pulpa: Dilin dentin ile çevrili, kan damarları ve sinirlerin bulunduğu gevşek bağ dokusundan oluşan en iç kısmı; diş özü.

Schwann Hücresi: Schwann hücresi, periferal sinir sisteminde aksonların etrafını saran glia hücresidir. Miyelin kılıf Schwann hücreleri tarafından oluşturulur. Bir Sch

Androginofor: Üzerinde stamenler ve karpeller bulunan sap, her ikisini birden taşıyan sap.

Monohibrit: Tek karakter bakımından melez.

Spesiyes: Tür. Bitki ve hayvan sistematiğinde temel sınıflandırma birimi. Ortak bir atadan gelen, doğada yalnız kendi aralarında çoğalan, yapısal ve işlevsel öz

Humus: Toprak üzerindeki ve içindeki organik atıkların ayrışması sonucu oluşan kütle. Toprağa kahverengi ya da siyah rengi veren çürümüş bitki dokularındaki