Etnoloji Nedir? Etnoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Etnoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Etnoloji:
Eski ve yeni toplumların kültürlerini inceleyen, maddi ve manevi kültür unsurlarını sistemli olarak açıklama, karşılaştırmalar yapmak suretiyle insanlığın kültür tarihini esas alan bilim dalı. Halk bilgisi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Etnoloji:
İnsanların milletlere ayrılışını; bunların nereden çıktığını, oluşumunu, yeryüzüne yayılışını, aralarındaki niteliklerini inceleyip karşılaştıran ve sınıflayan bilimdir.
"Irkların kökenini, biyolojik ve fiziksel özelliklerini ve değişimlerini antropoloji inceler. Etnoloji ise ırkların türeyişi, dağılışı, faaliyetleri ve ilişkileriyle de ilgilenir. Yani ırkların kültürel ve toplumsal özellikleri etnolojinin konusudur.Türklerin beyaz ırktan gelmesi antropolojinin bulgusudur. Türklerin kendilerine has bir bozkır kültürüne sahip olmaları bu yönleri sayesinde başka milletlerden ayrılmaları ise etnolojinin konusudur."

 

Tarih Terimi Olarak Etnoloji:
Toplumların (halkların) yapısını, kültür özelliklerini ve köklerini inceleyen halk bilimidir. Halkları ve kültürlerini sınıflandırır, onların kaynaklarını ve dağılımlarını, göç eylemlerini ve yayılışlarını araştırır.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Yar: Yalıyar, falez.

Avrupa Birliği: Avrupa topluluğunun 1993' den sonraki adı.

Paleosen: Senozoik yani 3. jeolojik zamanın alt devirlerinden ilkidir. 65-54 milyon yıl öncesini ifade eder. inseptivoraların ufak ufak yayılmaya başladığı, ilk

Geçici Yerleşme: Yılın belli bir süresi boyunca kullanılan yerleşim.

Resif: 1. Deniz yüzüne çıkmış mercan kayalar. 2. Deniz kenarlarında organik kökenli iskeletlerin birikmesiyle oluşmuş kaya.

Civa: Atom numarası 80, atom ağırlığı 200,5, yoğunluğu 13,59 olan, donma noktası -38,8 °C olduğundan, normal sıcaklıkta sıvı olarak bulunan, gümüş renginde