Filozof Nedir? Filozof Hakkında Kısaca Bilgi

Filozof Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Filozof:
Felsefe alanında çalışmalar yapan kişi.

 

Fizik Terimi Olarak Filozof:
Felsefe ile uğraşan ve felsefenin gelişmesine katkıda bulunan kimse, felsefeci.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Filozof:
Yunanca "seviyorum", "ardından gidiyorum", "arıyorum" gibi anlamlara gelen "phileo" sözcüğü ve "bilgi", "bilgelik" anlamlarına gelen "sophia" sözcüğünün birleşiminden oluşan felsefenin sözcük anlamı, "bilgelik sevgisi" ya da "bilgi sevgisi"dir. Yani bilgeliğe ve bilgiye değer vermek, onları önemsemek ve hatta en değerli şeyler olarak görmektir.

Felsefe (philosophia) terimi ilk kez, İlk Çağ´ın ünlü Yunan matematikçisi ve filozofu Pythagoras (Pisagor), (MÖ 580-500) tarafından kullanılmıştır. Buna göre felsefe kelime anlamı olarak bilgelik sevgisi ya da hikmet arayışı demektir. Bilgelik (hikmet) ise varlık, bilgi ve değer üzerine tam ve bütün bir bilginin ortaya çıkması veya bir insanın böyle bir bilgiye sahip olabilecek ölçüde olgunluğa ermesi hâlidir.

Bu arayış içerisinde bilgeliği seven, bilgiyi arayan, ona ulaşmak isteyen, felsefeyle uğraşan kişilere filozof (philosophos) denir.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Direnç: İletkenlerin üzerinden geçen elektrik akımına az veya çok karşı koyma özelliği, mukavemet, rezistans.

Mühendis: İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, ele

Emülgatör: Besinlere katılan ve onların kararlı emülsüyon haline gelmesini sağlayan katkı maddesi.

Halozoik canlı: Besinleri katı parçalar halinde alan canlılar.

Güneş sistemi: Güneş, gezegenler ile bunların uyduları, asteroitler, kuyruklu yıldızlar, meteor ve gök taşlarının oluşturduğu sistem.

Alel Gen: Bir canlının kromozomlarında, her bir karakteri kontrol eden ve biri anneden diğeri babadan gelen bir çift gen bulunur. Gen çiftinin her bir üyesine a