Göç Terimi Hakkında Bilgiler
1- Nüfusun geçici veya sürekli olarak yer değiştirmesidir. Göçler, hızlı nüfus artışının doğal bir sonucudur. Bir bölgedeki nüfusun, artmasında veya azalmasında göçlerin büyük etkisi vardır.
2- Çalışmak ve daha iyi yaşam olanakları bulmak amacıyla, insanların oturdukları yeri bırakıp başka yörelere giderek oraya kesin ya da geçici olarak yerleşmeleridir.
Ekonomik, toplumsal, siyasi sebeplerle bireylerin veya toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye, bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitme işi, taşınma. Yer değiştirmeler ülke içinde olursa iç göç ; ülke dışına olursa dış göç denir.
Fizikî veya coğrafî hareketlilik. Bir yerleşim biriminden, bir siyasî sınırı olan toprak parçasından başka bir yerleşim yerine doğru, fert, grup veya kitle hâlinde gerçekleşen bir hareket.
Benzer Coğrafya Terimleri:
Günöte (Aphel): Dünya'nın, Güneş'ten en çok uzaklaştığı, yörüngede en yavaş döndüğü gündür. Dünya Günöte konumuna 4 Temmuz'da gelir.
Richter Ölçeği: 1- Amerikalı Charles F.Richter' in depremlerin şiddetini ölçmek için geliştirdiği ölçek
2- Sismoloji ´de kullanılan, dünya genelinde meydana gelen
Granit: İç püskürük bir taştır. Kuvars, mika ve feldspat mineralleri içerir. Taneli olması nedeniyle mineralleri kolayca görülür. Çatlağı çok olan granit kola
Yağmur Ormanları: Ekvatoral kuşakta bol ve her mevsimi yağışlı iklim koşullarına bağlı olarak uzun boylu ve genellikle geniş yapraklı her dönem yeşil ağaçlardan oluşan
Terminal (LNG Terminali): LNG dolu tankerlerinin yaklaşıp boşaltım yapabileceği bir iskele, rıhtım, LNG depolama tankları, tekrar gaza dönüşüm ünitesi ve doğal gazı tekrar sist
Asimilasyon: Farklı kültürlerin başka bir kültür içinde eritilmesi.