Hava Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.
Toz, gaz, sis, koku, duman ya da buhar gibi kirleticilerin insan, bitki ve hayvan yaşamına ya da maddi nesnelere zara verecek, yaşamdan, maddi nesnelerden rahatça yaralanmasına engel olacak miktarda ve yoğunlukta atmosferde bulunması.
İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.
Benzer Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri:
Odak Derinliği: Deprem enerjisinin açığa çıktığı noktanın yeryüzüne olan uzaklığı.
Yıldırım: Bulut ile yer arasında, elektrik potansiyeli birikmesine yanıt olarak üretilen ani ve parlak ışık pırıltısıyla birlikte oluşan görünür atmosferik elek
Şimşek: Bulutlar arasında, tek bulut içinde veya bulut ve çevre hava arasında; bir ani ve parlak ışık pırıltısıyla birlikte oluşan atmosferik elektrik boşalma
Görüş Mesafesi: Bir yönde belli başlı cisimlerin görülebildiği en uzak mesafe.
Şehir Seli: Şiddetli yağışlarda şehirlerdeki caddelerin hızla akan nehirlere dönüşmesi.
Rüzgâr: Dünya yüzeyine göre havanın yatay hareketi.