Hava Kirliliği Nedir? Hava Kirliliği Hakkında Kısaca Bilgi

Hava Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Hava Kirliliği:
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hava Kirliliği:
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hava Kirliliği:
Toz, gaz, sis, koku, duman ya da buhar gibi kirleticilerin insan, bitki ve hayvan yaşamına ya da maddi nesnelere zara verecek, yaşamdan, maddi nesnelerden rahatça yaralanmasına engel olacak miktarda ve yoğunlukta atmosferde bulunması.

 

Biyoloji Terimi Olarak Hava Kirliliği:
İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.

 

Benzer Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri:

Kış Fırtınası Uyarısı: Meteoroloji'nin gözetleme sonucunda tehlikeli kış şartlarının oluşmaya başladığını ya da her an başlayabileceğini belirlenmesi durumunda halkı uyarma

Ani Sel: Kısa süreli ve şiddetli yağmurlar sonucu, nehirlerde, akarsularda, göllerde veya cadde ve sokaklarda suların hızla yükselmesi sonucu oluşan sel.

Yoğuşma: Su buharının sıvı hâle dönüşmesi.

Kuvvetli Don: Yer yüzeyinin donmuş olduğu durum.

Dolu: Yağmur damlası olarak biçimlenmiş buz.

Sıcaklık: Termometre ile ölçülen sıcaklık, soğukluk ya da ısının ölçüsü.