Hava Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.
Toz, gaz, sis, koku, duman ya da buhar gibi kirleticilerin insan, bitki ve hayvan yaşamına ya da maddi nesnelere zara verecek, yaşamdan, maddi nesnelerden rahatça yaralanmasına engel olacak miktarda ve yoğunlukta atmosferde bulunması.
İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.
Benzer Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri:
Klima: Soğuk veya sıcak hava vererek kapalı bir yerin havasını değiştiren elektrikli araç.
Jeoloji: Yerkabuğunu oluşturan kayaç ve katmanların yapısını ve evrimini inceleyen bilim dalı.
Hava: Dünyayı kuşatan gazlar karışımı.
Yanma: Yanıcı madde ile yakıcı madde (havadaki oksijen) ve tutuşma sıcaklığını sağlayan bir arada olması ile oluşan kimyasal olay.
Su Hortumu: Bir denizin veya gölün üzerinde meydana gelen hortumun, yerden emdiği sular ile oluşturduğu kuvvetli rüzgâr.
Meteorolojik Gözetleme: Bir gün sonra meteorolojik bir tehlikenin meydana gelme olasılığı olduğunda, bundan halkın haberdar olması ve hazırlık yapması için meteoroloji tarafı