İtilaf (Anlaşma) Devletleri Nedir? İtilaf (Anlaşma) Devletleri Hakkında Kısaca Bilgi

İtilaf (Anlaşma) Devletleri Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İtilaf (Anlaşma) Devletleri:
1907 Yılında Reval'de imzalanan bir anlaşma ile sömürge ve çıkar alanlarını Almanya'ya karşı korumak ve yeni çıkarlar sağlamak amacıyla kurulan emperyalist devletler bloğudur. Bu blokta önce İngiltere, Fransa ve Çarlık Rusya'sı yer almış sonra bu bloğa Japonya, İtalya, ABD gibi devletler katılmıştır. I. Dünya Savaşı'nı kazanmakla birlikte rakiplerini tasfiye edememiş ve özellikle II. Dünya Savaşı'ndan sonra sömürgeleri olan toplumların bağımsızlığını kabul ederek serbest ticaret sayesinde pazar alanlarını diğer emperyalist devlerlerle paylaşmak zorunda kalmış ve süreç içerisinde kendiliğinden tasfiye olmuştur.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Acemi Oğlanı: Yeniçeri olmak üzere Acemi Ocağı'nda eğitim gören devşirme ya da tutsak genç.

Tagar Kültürü: En gelişmiş Orta Asya kültürüdür. Abakan bölgesinde yapılan kazılarda ok uçları, iğne, bilezik, küpe, tarak vb. eşyalar bulunmuştur.

Tigin: 1. Göktürkler'de Hakan oğullarına verilen unvan. Prens. 2. İslamiyet öncesi Türk devletlerinde Kağan'ın erkek çocuğuna “Tigin” adı verilmektedir.

Baskın: Ani saldırı.

Ahrar Partisi: Osmanlı Devleti'nde meşrutiyetin 14 Temmuz 1908 tarihinde ikinci kez ilan edil mesinden sonra kurulan İslamcı bir siyasal partidir. İttihat ve Terak

Hera: Evliliği simgeleyen, sembolü tavus kuşu, zambak ve nar olan, baş tanrı Zeus'un önce kızkardeşi, sonra eşi olan eski Yunan tanrıçasıdır.