Kadir Nedir? Kadir Hakkında Kısaca Bilgi

Kadir Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kadir:
Yıldızların parlaklık sırasını belirten ölçek. İlk tanımını Hipparchus (Hipokus) yapmıştır. Buna göre, çıplak gözle görülen yıldızlar birinci kadirden (m = 1), en sönükleri de altıncı kadirden (m = 6) kabul edilmiş, aradakiler de azalan parlaklığa göre sınıflandırılmıştır.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kadir:
1-Güçlü, gücü yeter, erkli.

2-"Her şeye gücü yeten" anlamına gelen Allah'ın sıfatlarından biri.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kadir:
Değer, kıymet, itibar.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kâdir:
“Güç, kuvvet ve iktidar sahibi olarak, istediği her şeyi bir ilim, hikmet ve ölçü dâhilinde dilediği gibi yaratması, her şeye gücünün yetmesi.” anlamında Allah’ın esmayıhüsnasından biri.

 

Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri:

Kavuşma Konumu: Güneş ile herhangi bir gezegenin, Güneş ile Ay'ın Yer'e göre aynı hizada ve aynı yanda ( uzanım 0° )bulunduğu konum.

Kozmoloji: Evreni bir bütün olarak, yapısını ve gelişimini inceleyen bilim dalı. Kozmoloji genel olarak gök adalara ilişkin çalışmaları içerir. Gök adalar ve

Uzay: 1. Gözlem aletleri ile ulaşılabilen nokta arasındaki varlık alanı başka bir ifade ile bütün gökcisimlerinin bulunduğu, yerin atmosferi dışında kalan b

Neptün Ötesi Cisimler: Çoğunlukla kuyruklu yıldızlardan oluşan, aralarında Plüton ve Eris'in de bulunduğu gökcisimleri.

Boylam: Bir küre üzerindeki herhangi bir noktanın, başlangıç dairesinden açısal uzaklığı. boylamın adı, seçilen temel düzleme göre değişir.

Işık Toplama Gücü: İnsan gözü ile teleskobun kuramsal olarak ışık toplama yeteneğinin karşılaştırılmasıdır.