Kalıtım Terimi Hakkında Bilgiler
1- Çevre etkileriyle kalıcı olarak değiştirilemeyen özelliklerin, döllenme sırasında, dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim.
2- Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle/yavrulara aktarılması.
1. Ana ve baba karakterlerin döllere geçişini, bu karakterlerin meydana gelen döllerde benzerlik ve farklılıklarını inceleyen bilim dalıdır. Genetik olarak da adlandırılır.
2. Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle/yavrulara aktarılması.
Çevre etkileriyle köklü olarak değiştirilemediğine inanılan özelliklerin, döllenme sırasında dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim, irsiyet, veraset.
Çevre etkileriyle köklü biçimde değiştirilemediğine inanılan özelliklerin, döllenme sırasında dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla nesilden nesile geçmesi.
Çevre etkileriyle köklü olarak değiştirilemeyen özelliklerin, döllenme sırasında, dişi ve erkeğin kromozomları aracılığıyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim, irs, irsiyet, veraset.
Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle aktarılması.
Çevre etkileriyle kalıcı olarak değiştirilemeyen deri rengi, göz rengi, saç tipi gibi. özelliklerin bir kuşaktan bir sonraki kuşağa aktarımına kalıtım adı verilir.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
Menenjit: Ateş, şiddetli baş ağrısı, kusma, ense katılaşması, sayıklama gibi belirtilerle ortaya çıkan beyin zarı iltihabı.
Nöroglia: Sinir dokuda nöronlara desteklik yapan yardımcı hücreler, ara nöronlar.
Abiyotik: Canlı olmayan.
Anyon: Elektron alarak negatif yük kazanan atom veya atom grubu.
Ametal: Elektriği iletmeyen,tel ve levha haline getirilemeyen, metal olmayan elementler.
Atomun Değerliği: Bir atomun başka bir atomla birleşebilme yeteneğine o atomun değerliği denir.