Karışım Terimi Hakkında Bilgiler
Değişik oranda birleşebilen iki ya da daha fazla cins atom ya da molekül içeren çözelti.
1. İki ya da daha çok maddenin birbiri içinde özelliklerini kaybetmeden karışması sonucu oluşan madde.
2. Farklı tür taneciklerin, farklı veya aynı tür atom içerecek şekilde bir araya gelmesiyle oluşturduğu saf olmayan madde.
1. İki ya da daha fazla maddenin kimyasal tepkimeye girmeden, gelişigüzel oranlarda, kimyasal özelliklerini yitirmeden oluşturdukları madde.
2. İki veya daha fazla maddenin kimyasal değişmeye uğramaksızın bir arada bulunmasıdır. Karışımlar birbirinden fiziksel yollarla ayrılabilirler. Örneğin demir tozu kükürt karıştırıldıktan sonra birbirinde mıknatıs yardımı ile ayrılırlar. Demir tozları mıknatısa yapışır. Böylelikle karışımdan önceki halleri ile ayrıştırılabilirler.
Benzer Biyoloji Terimleri:
Mast: Omurgalılarda yangısal cevabı tetikleyen histamin ve diğer molekülleri üreten bağ dokusu hücresi.
Kemoototrof: Ototrof beslenen canlılar, karbon kaynağı olarak havadaki karbondioksit ve inorganik maddeleri kullanarak kendi besinini üretebilen canlılardır. Bu ca
Amplexikaul: Gövdeyi tamamen saran. Sapsız yapraklarda, yaprak tabanındaki kulakçıkların gövdeyi sarması.
Pirimidin: Nükleik asitlerdeki azotlu bazların iki tipinden birisi. Pirimidinlerin her biri -sitozin, timin ve urasil - özgül pürinlerle eşleşir.
Distikus: İki sıralı. Yaprak ve çiçeklerin aynı düzlem üzerinde birbirlerinin ters yönünde sıralanması.
Osmoz: 1. İki çözelti, çözünen molekülleri geçirmeyip, çözücüyü geçiren seçici geçirgen bir zarla ayrıldığında çözücü moleküllerin az yoğundan daha yoğun ala