Kemer Nedir? Kemer Hakkında Kısaca Bilgi

Kemer Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.

2. Yay şeklinde çerçeve.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.
2. Yay şeklinde çerçeve.
3. Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kemer:
Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi. Düşey kuvvetleri eğri kuvvetlere çevirip kemer ayaklarından zemine taşıyan geçiş elemanı.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Kemer:
1- Bele dolanarak toka ile tutturulan, kumaş, deri veya metalden yapılan bel bağı.

2- Etek, pantolon vb. giysilerin bele gelen bölümü.

 

Sanat Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki açıklığın üzerini örtmek için uçları sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan ahşap, maden, kâgir (taş) yapı parçasıdır.

2. İki sütun ya da ayağı birbirine üstten yarım çember, basık eğri, yonca yaprağı gibi biçimlerde bağlayan ve üzerine gelen duvar ağırlıklarını iki yanındaki ayaklara bindiren karnı dar tonoz bağlantı.

 

Benzer İnşaat Terimleri:

Prefabrikasyon: Hazır elemanlar veya bileşenlerle yapı kurma; şantiye çalışmalarının olanak ölçüsünde fabrika çalışması haline getirilmesi ve hazır yapı elemanlarının

Uygun Teklif: İhale dosyasında veya sözleşmede tanımlanan bir işe uygun en düşük teklifi veren.

Demeraj: Çalışma, harekete geçme. Bir elektrikli makinenin ilk çalışmaya başlaması.

Kg Kalite Güvencesi: Kalite kontrol prosedürlerinin gerçekten kullanıldığına güvenmek açısından, planlı ve sistematik yöntemlerden yararlanılmasıdır.

İhale Uyarısı: Kişi ya da kuruluşa ihaleyi kazandığını bildiren belge.

İtibari Kot: Bir projenin kotlarının verilmesinde başlangıç kotu olarak seçilen değişmez bir noktanın kotu. Bu kot, seçilen herhangi bir rakamla gösterilir, öteki