Menşevik Nedir? Menşevik Hakkında Kısaca Bilgi

Menşevik Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Menşevik:
1903 yılında düzenlenen Rusya Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin İkinci Kongresi'nde Julius Martov önderliğinde Batı Avrupa tarzı sosyal demokrasiyi savunan azınlıkta kalan grup.

 

Tarih Terimi Olarak Menşevik:
Rusça'da azınlık anlamına gelen politik bir sözcüktür. Rus Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nde Lenin'in önderliğindeki Bolşeviklerin (çoğunluk) karşısında yer alan Plehanov'un önderliğindeki azınlık grup için söylenmiştir.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Jeostrateji: Jeopolitiğin bir alt dalı, siyasi ve askerî planlamayı bilgi açısından destekleyen bir dış politika çeşidi.

Seferberlik: Bir ülkenin silahlı kuvvetlerini savaşa hazır duruma getiren, ülkenin ekonomisini, yönetimini savaş gereklerine uyacak duruma sokan hazırlık ve önleml

Boykot: Bir kimse, bir topluluk veya bir ülkeyle amaca ulaşmak için her türlü ilişkiyi kesme.

Devalüasyon: Bir ülkenin para birimi değerinin, diğer ülkelerin para birimi değerine oranla düşmesi ve bu durumu düzeltmek için devlet tarafından yapılan müdahale.

Protesto: Herhangi bir davranışın haksız, yersiz, gereksiz görülerek onaylanmadığını bildiren resmî açıklama.

Siber Tehdit: Dünyaya yayılmış bilişim sistemleri ve bunları birbirine bağlayan ağlardan oluşan ortamda, kurum veya sistemin zarar görmesiyle istenmeyen sonuçların