Tarikat Nedir? Tarikat Hakkında Kısaca Bilgi

Tarikat Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir.
"Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir."
"Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir."
"Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Tarikat:
Tasavvufa dayalı olan çeşitli islam doktrinlerine verilen ad.

 

Tarih Terimi Olarak Tarikat:
Bir dinin içinde özellikle İslamlıkta tasavvufa dayanan ve kimi ilkelerle birbirinden ayrılan kollardan, Allah'a kendine özgü bir tarzda ulaşma savında olan yollardan her biri.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tarikat:
1- Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

2- Tasavvuf yolu; insanları mânen olgunlaştırmak, terbiye etmek, yetiştirmek için, tasavvuf büyüklerinin tâkib ettikleri yoldur.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Üretim: Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme, istihsal, tüketim karşıtı.

Selfdeterminasyon: Milletlerin kendi kaderlerini tayin hakkı. Öz belirtim.

1973 Petrol Krizi: 15 Ekim 1973 tarihinde Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri Birliğinin OAPEC (OAPEC, OPEC üyesi Arap ülkeleriyle Mısır ve Suriye'den oluşur) Yom Kippur Sav

Wikileaks: Avusturalyalı Julian Assange tarafından 2006'da "radikal şeffaflık" adıyla dünya çapında kötülükleri ve yozlaşmaları ifşa etmek için kurulduğu iddia e

Çevreleme Politikası: Amerika ve Batı'nın Sovyetler Birliği'ne yönelik genel politikalarını tanımlamak için kullanıldı. Temel hedefi, Sovyetler Birliği'nin kendi sınırları

Siber Tehdit: Dünyaya yayılmış bilişim sistemleri ve bunları birbirine bağlayan ağlardan oluşan ortamda, kurum veya sistemin zarar görmesiyle istenmeyen sonuçların