Tarikat Nedir? Tarikat Hakkında Kısaca Bilgi

Tarikat Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir.
"Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir."
"Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir."
"Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Tarikat:
Tasavvufa dayalı olan çeşitli islam doktrinlerine verilen ad.

 

Tarih Terimi Olarak Tarikat:
Bir dinin içinde özellikle İslamlıkta tasavvufa dayanan ve kimi ilkelerle birbirinden ayrılan kollardan, Allah'a kendine özgü bir tarzda ulaşma savında olan yollardan her biri.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tarikat:
1- Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

2- Tasavvuf yolu; insanları mânen olgunlaştırmak, terbiye etmek, yetiştirmek için, tasavvuf büyüklerinin tâkib ettikleri yoldur.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Mihver Devletler: İlk olarak Kasım 1936’da Mussolini tarafından İtalya ile Almanya arasındaki ilişkiyi tanımlamak için ardından Japonya'nın da katılmasıyla oluşturulan

Nükleer: Atom çekirdeği ile ilgili.

Stalingrad Kuşatması: II. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nde, Mihver ordularıyla Kızıl Ordu arasında, SSCB'nin Volga Nehri'nin denetimini sağlayan ve Kafkasya bölgesinden ge

Manifaktür: Makine kullanılarak büyük sayıda ve miktarda mal üretim süreci.

Küresel: Dünya ölçüsünde geniş bir bakış açısıyla benimsenen, global.

Takiye: 1. Mezhep belirtmeme, gizleme. 2. Olduğundan farklı görünme.