Oda Terimi Hakkında Bilgiler
Serbest meslek sahiplerinin (esnaf ve sanatkârların) bir araya gelerek kurdukları mesleki dayanışma kuruluşlarıdır. Sanayi Odası, Şoförler Odası, Ticaret Odası gibi.
Osmanlı Dönemi'nde yeniçeri kışlası.
Her yönden kesin engellerle sınırlanmış, orta büyüklükteki mekan. Bir binanın, özellikle bir evin oturma, yatma, çalışma gibi eylemleri için yapılan mekanlarından her biri.
Serbest meslek adamlarını içinde toplayan resmî birlik.
1. Bir binanın, özellikle bir evin oturmak, çalışmak, yatmak gibi eylemlere yarayan gözlerinden her biri: oturma odası, yatak odası, yemek odası, sandık odası.
2. Meslek adamlarının içinde toplayan resmi birlik. Örneğin, Mimarlar Odası.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Görüş: Kişiden kişiye değişen ve insanların kendi düşüncelerini yansıtan bilgidir.
● Doğruluğu kanıtlanamaz, ölçülemez ispat edilemez.
● Kişide
Endüstri: 1. İhtiyaç duyulan türlü nesne, araç-gereç, aygıt, makine ve benzerlerinin yapımı için gerekli yarı işlenmiş maddelerin fabrikalarda toplu olarak iş b
Şeyh: Ahilik teşkilatında çıraklık ve ustalık törenlerini yöneten, cezaların uygulanmasını sağlayan, ahlakî ve dini otorite.
Özellik: Bir şeyin benzerlerinden veya başka şeylerden ayrılmasını sağlayan nitelik, hususiyet, hasiyet, hassa, mahsusluk, spesiyalite.
Para: Karşılığında mal ve hizmet almaya, vermeye ve bunların ekonomik değerlerini takas etmeye yarayan, üzerinde rakamsal değerler taşıyan özel kâğıttan ya
Kolluk Amiri: Kolluk işlevsel olarak, yasaların ve düzenlemelerin ihlali durumunda cezalandırma işlevi gören ve böylece gelecekteki muhtemel ihlalleri önlemeyi amaç