Para Nedir? Para Hakkında Kısaca Bilgi

Para Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Para:
Karşılığında mal ve hizmet almaya, vermeye ve bunların ekonomik değerlerini takas etmeye yarayan, üzerinde rakamsal değerler taşıyan özel kâğıttan ya da metalden yapılmış değerlerdir. Parayı milattan önce Lidya'lılar bulmuştur. Çağlar boyunca para, az bulunan maddelerden yapılmıştır. Altın karşılığı para kullanan bir devlet ne kadar para basarsa Merkez bankasına o değerde altın stoklaması veya koyması lazımdır.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Para:
Mal ve hizmetlerin fiyatını belirleyen değişim aracı ve değer ölçüsü olarak kullanılan kıymetli kağıt ya da madenlere para denir.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Para:
Mal ve hizmetlerin değişim aracı. Ekonomide madeni, banknot para birimlerinin yanı sıra vadesiz mevduatlar ve kredi kartları da para unsurları içinde sayılır. Değişim aracı, değer ölçütü ve saklama işlevi vardır. Vadeli mevduat, devlet tahvili gibi değişim araçları da para benzeri olarak değerlendirilir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Para:
Yanında, yan. Örnek (Para-aortik aortun yanında)

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Külhan: Hamamları ısıtan hamamın altında bulunan kapalı geniş ocak.

Nakkaşlık: Yağlı ve sulu boya ile duvar, tavan vb. boyayıp nakışlar ve çiçekler yapma sanatı.

Nüfus Yoğunluğu: Bir yerde kilometre kareye düşen insan sayısıdır. Belli bir alanda yaşayan nüfusun, o alana oranıdır. Ülkenin genişliği ve toplam nüfus hakkında bilgi

Dengeli Beslenme: Sağlık kurallarına uyarak doğru şekilde beslenme, bitkisel ve hayvansal godaları ölçülü şekilde tüketme.

Kendir: Sapındaki liflerden halat, çuval vb. kaba örgüler yapılan bitki.

Meslek: Belirli bir eğitim sonucu kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak iç