Olgunlaşma Nedir? Olgunlaşma Hakkında Kısaca Bilgi

Olgunlaşma Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Olgunlaşma:
Hububat tanesinin yetişme evresinin son bölümü, tanedeki su oranının % 7-14 arasında olduğu, tanenin bitkiyle olan beslenme bağlantısı kesilmiş olup, hasat edilmesi gereken dönem.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Olgunlaşma:
Büyüme ve gelişme sonucu ortaya çıkan öğrenmeye elverişlilik durumu. Organizmanın bedensel ve zihinsel yönden takvim yaşına uygun düşen çeşitli nitelikleri kazanacak yeterliliğe sahip olması.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Olgunlaşma:
Ruhsal ve eşeysel açıdan gereği kadar gelişmiş olmak.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Olgunlaşma:
Organizmada, doğuştan getirilen biyolojik özelliklerin etkisiyle ortaya çıkan gelişme; yürümeye başlama gibi, organizmada var olan potansiyel güçlerin görev yapabilecek duruma ulaşması.

 

Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:

Yektay 406: İtalyan orijini, kırmızı kılçıklı, kırmızı-çıplak kavuzlu, Orta Anadolu ve geçit bölgelerinin sulu arazileri için uygun, yatmaya dayanıklı, bin dane a

Fitopatoloji: Bitki hastalıklarını inceleyen bilim dalına fitopatoloji (phytopatology) denir.

Döllenme: Bitkilerde dişicik tepesinde çimlenerek mikrofile ilk erişen çiçek tozu çekirdeğinin, yumurta hücresi ve endosperm ana hücresiyle birleşmesi.

Sarı Olum: Hububat tanesinin yetişmesinin ikinci devresi, tanede protein birikiminin sona erip nişasta birikiminin başladığı su oranının % 40'a düştüğü dönem.

Fizyoloji: Canlılardaki yaşamsal olayları inceleyen bilim dalı.

Grev: Çalışanların, topluca çalışmamak suretiyle bir iş kolunda veya işyerinde faaliyeti durdurmak veya önemli ölçüde aksatmak amacıyla aralarında anlaşarak