Rehber Nedir? Rehber Hakkında Kısaca Bilgi

Rehber Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Rehber:
Çoğunlukla dizi halinde (örneğin American Library Directory—Amerikan Kütüphaneleri Rehberi) basılmış olan alfabetik veya kısaca sınıflandırılmış bir düzen içinde belirli kişiler, şirketler, kuruluşlar, kurumlar, vb. hakkında iletişim bilgisi (isimler, adresler, telefon/faks numaraları, vd.) ile diğer gerekli ayrıntıların (bağlı kuruluşlar, konferanslar, basılmış eserler, üyelikler, vd.) sunulduğu bir liste. Çoğu kütüphane, güncel rehberleri referans koleksiyonlarında bulundurmaktadır.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Rehber:
1. Kılavuz.

2. (mecaz) Birinin doğruyu bulmasına yardımcı olan, yol gösteren kimse veya şey, delil.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Rehber:
Profesyonel Turist Rehberi.

 

Benzer Kütüphanecilik Terimleri:

Kurumsal Yazar (Corporate Author): Bir eserin yazarı kabul edilen kuruluş.

Kullanıcı Kimliği: Bilgisayarla işletilen kaynakların belirli bir kullanıcısına ait başka bir benzeri olmayan bir sayı veya isim. Kullanıcı kimliği kütüphane kaynakların

Sunucu: Aynı ağ içindeki diğer kullanıcı bilgisayarlarından veri veya program dosyaları indirme gibi isteklere cevap vermek için programlanmış ana bilgisayar.

Birincil Literatür (Primary Literature): Bir konu hakkındaki özgün araştırmalar ya da yazılar. Teknik raporları, konferans literatürünü, patentleri, tezleri ve dergileri içerir.

Yazar Girişi (Author Entry): Bir katalog, fihrist veya bibliyografyada bir eserin adı ilk geçen yazarı için açılmış olan onaylı giriş. Bu bir şahıs veya kurum olabilir. Çoğu kütüp

Tamamlayıcı Ad (Alternative Title): İki bölümden oluşan bir başlığın ikinci bölümü. Örnek: Kadın Donkişot veya Arabella'nın Serüvenleri.