Santrifüj Nedir? Santrifüj Hakkında Kısaca Bilgi

Santrifüj Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Santrifüj:
Santrifüj, genellikle elektrikli bir motor yardımıyla sabit eksenli, dairesel dönme hareketi gerçekleştiren bir laboratuvar aletidir.Dönme gücüne göre için bulunan katıyı parçacıklar haline dönüştürme özelliğine sahip cihazlar arasındadır. dersimiz.com
Santrifüj, bir motorla olağanüstü bir dönme hareketi verilen ve bir sivi içinde süspansiyon hatta emülsiyon halindeki kati parçaciklara (hücreler, alyuvarlar, bakteriler) merkezkaç kuvvet uygulayarak ayrismalarini saglayan laboratuvar aletinin adıdır. Cihaz dakikada 10000 devire kadar çıkarak dönme hareketini istenilen dakika kadar çevirir ve istenilen maddeyi ayrıştırır.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Santrifüj:
Ön kurutma işlemini yapan makine (Suyu uzaklaştırır.)

 

Biyoloji Terimi Olarak Santrifüj:
Farklı yoğunluktaki sıvı ya da katı parçacıkların yoğunluklarına göre farklı hızlarda döndürme işlemi ile bir birinden ayrılmasının sağlanması.

 

Benzer Kimya Terimleri:

Difüzyon: 1. Bir gazın havada veya başka bir gaz içinde yayılması. 2. Birbiri ile temasta bulunan iki akışkanın, birbiri içinde kendiliğinden homojen olarak

Derişik: Birim çözelti hacminde çözünme oranı çok olan madde için kullanılan niteleme.

Kir: Herhangi bir şeyin veya vücudun üzerinde oluşan, biriken pislik.

Lüsiferaz: Bir çeşit enzim.

Bazik Oksit: Suda çözündüğünde bazik çözelti oluşturan ya da asit ve asit oksitlerle reaksiyona girerek tuz oluşturan metal oksitidir.

Brönsted asidi: Proton verici. Sulu çözeltilerinde H+ oluşturan asit.