Sermaye Nedir? Sermaye Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sermaye:
1- Önceki üretim faaliyetleri sonucunda elde edilmiş ve tüketim amacıyla kullanılmayıp başka malların elde edilmesi için kullanılan değerler. Anapara.

2- Üretimin adedini ve kalitesini artıran üretim araçları ve hammaddelerdir.

3- Toplumsal ekonomik yapı içerisinde kişilerin yada kurumların sahip olduğu tüm değişim değerleri.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sermaye:
Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Sermaye:
Bina, tesis, makine, donatım gibi üretimde veya hizmetlerin yürütülmesinde kullanılan değerlerin tümü.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye:
Mal ve hizmet üretiminde kullanılan binalar, araç ve gereçler, insan becerileri gibi fiziksel varlıklar. Şirketin elindeki pay senedi, borç senedi ve parayı göstermek için de kullanılır.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sermaye:
Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital, meta, resülmal.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Girişim: Üretim faaliyetlerini planlayan, düzenleyen ve örgütleyen beyin gücüdür.

İlinti: Bir şeyin özünü oluşturmayan nitelikler.

Özgürlük: 1. Genel olarak, kişinin kendi kendisini belirlemesi; bireyin kendisini, dış baskı, etki ya da zorlamalardan bağımsız olarak, kendi arzu edilir ideall

Pozitivizm (Olguculuk): Doğa bilimlerinin hızlı bir biçimde geliştiği 19. yüzyılda doğmuştur. Felsefi sistemler yaşadıkları çağın özelliklerinden etkilenerek biçimlenir. Poz

İnkılap: Tüm kurumları ya da bazı kurumları eskimiş olan bir düzenin yerine, yeni bir dünya görüşünün ürünü olan, yeni bir düzenin getirilmesi. Devrim.

Değer: 1. İnsanların bir mala ya da hizmete yükledikleri öneme değer denir. 2. İnsanın insanla ve doğa ile olan ilişkisinden doğan birtakım belirlemeler b