Sermaye Nedir? Sermaye Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sermaye:
1- Önceki üretim faaliyetleri sonucunda elde edilmiş ve tüketim amacıyla kullanılmayıp başka malların elde edilmesi için kullanılan değerler. Anapara.

2- Üretimin adedini ve kalitesini artıran üretim araçları ve hammaddelerdir.

3- Toplumsal ekonomik yapı içerisinde kişilerin yada kurumların sahip olduğu tüm değişim değerleri.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sermaye:
Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Sermaye:
Bina, tesis, makine, donatım gibi üretimde veya hizmetlerin yürütülmesinde kullanılan değerlerin tümü.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye:
Mal ve hizmet üretiminde kullanılan binalar, araç ve gereçler, insan becerileri gibi fiziksel varlıklar. Şirketin elindeki pay senedi, borç senedi ve parayı göstermek için de kullanılır.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sermaye:
Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital, meta, resülmal.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Akıl: Düşünme, anlama ve kavrama gücü.

Telekomünikasyon: Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik vb. elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.

Apaçıklık: Açıkça görünen, göze görünen, açıkça kavranan. Bir şeyin, hiçbir kuşkuya yer bırakmazsızın aydınlık bir biçimde görünmesi.

Tüketim: Mal ve hizmetlerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kullanılmasıdır. Tüketim, bireylerin gelir düzeyi ile doğru orantılı fiyatlarla ters orantılıdır. G

Devamlı Pekiştirme: Doğru davranımın her yapılışında pekiştirilmesi.

Hedonizm (Hazcılık, Haz Ahlakı): Kurucusu Aristippos' tur. Mutluluk ahlakından yola çıkılarak geliştirilmiştir. Ahlaksal eylemin amacı haz'dır. Haz veren eylemler iyi, acı veren eylem